Αγρότες: Τα τρακτέρ προ των πυλών της Αθήνας — Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 
αγροτες καστρο

Πηγή Φωτογραφίας: INTIME

Ενημερώθηκε: 19/02/24 - 23:29

Με δεκάδες τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία, χιλιάδες αγρότες έχουν ξεκινήσει την κάθοδό τους προς την Αθήνα, όπου αύριο το απόγευμα έχουν δώσει ραντεβού για το μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Από νωρίς το πρωί, κομβόι από διάφορες περιοχές της χώρας κινούνται συντεταγμένα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, υπό τη συνεχή επίβλεψη της Αστυνομίας.

Τα τρακτέρ της Θεσσαλίας και της Στερεάς έχουν δώσει απόψε ραντεβού στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου θα διανυκτερεύσουν και αύριο θα ξεκινήσουν την πορεία προς το Σύνταγμα.

Με τις κόρνες των τρακτέρ να δημιουργούν ένα πανηγυρικό κλίμα και τις σημαίες να ανεμίζουν, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Πλατύκαμπου ξεκινούν το μακρύ ταξίδι για το αυριανό ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως ανέφεραν αγρότες μιλώντας στην ΕΡΤ: «κατεβαίνουμε δυναμικά για την Αθήνα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, πιστεύω κάτι να κερδίσουμε, πιστεύω να μας ακούσει η κυβέρνηση».

Σε συνεννόηση με την Αστυνομία οι αγρότες κινούνται στην δεξιά λωρίδα με αξιωματικούς της Τροχαίας να έχουν απλωθεί στην Εθνική Οδό διασφαλίζοντας την ασφαλή και ομαλή κάθοδο των τρακτέρ προς το λεκανοπέδιο.

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας - Πως θα ρυθμιστεί η κυκλοφορία

Επισημοποιήθηκαν από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου και από τον επικεφαλής του θαλάμου επιχειρήσεων παρακολούθησης και ελέγχου κυκλοφορίας Θεοφάνης Αναγνώστου τα μέτρα της τροχαίας στην Αθήνα μετά την κάθοδο των αγροτών με τα τρακτέρ.

Η κίνηση των γεωργικών ανελκυστήρων θα γίνει συνοδεία περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. με συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν την μετάβασή τους στην Αθήνα. Για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματιστεί τα λεωφορεία που μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων θα υπάρξουν τροποποιήσεις δρομολογίων στα συγκοινωνιακά μέσα, δηλ. σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα και συγκεκριμένα από την Εθνική θα μπουν στη Λεωφόρο Αθηνών, στη συνέχεια στην Αχιλλέως και την Πλατεία Καραϊσκάκη.

Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στην πλατεία Ομονοίας και στην οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Επίσης θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Για τη Βασιλίσσης Σοφίας η διακοπή θα γίνει από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη στο Κολωνάκι.

Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας, που ανεβαίνουν θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, όχι να στρίψουν δεξιά προς την Πανεπιστημίου και προς την περιοχή του Συντάγματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ