Αγρότες: Τα τρακτέρ προ των πυλών της Αθήνας — Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν

 
agrotes trakter eurokinissi

Πηγή Φωτογραφίας: ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 19/02/24 - 20:25

Έτοιμοι είναι οι αγρότες για την είσοδό τους με τρακτέρ στο συλλαλητήριο που προγραμματίζουν για αύριο, Τρίτη στις 18:30 στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλευρό τους βρίσκονται εργατικά συνδικάτα, φοιτητές και μαζικοί φορείς, ενώ έχουν προγραμματιστεί και προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου.

Παράλληλα, μία μέρα πριν την «κάθοδο» των τρακτέρ στην πρωτεύουσα, οι αγρότες συνεχίζουν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών και τελωνείων, ενώ από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση επιμένει πως δεν υπάρχει κανένα περαιτέρω περιθώριο για επιπρόσθετες παροχές.

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας - Πως θα ρυθμιστεί η κυκλοφορία

Επισημοποιήθηκαν από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου και από τον επικεφαλής του θαλάμου επιχειρήσεων παρακολούθησης και ελέγχου κυκλοφορίας Θεοφάνης Αναγνώστου τα μέτρα της τροχαίας στην Αθήνα μετά την κάθοδο των αγροτών με τα τρακτέρ.

Η κίνηση των γεωργικών ανελκυστήρων θα γίνει συνοδεία περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. με συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν την μετάβασή τους στην Αθήνα. Για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματιστεί τα λεωφορεία που μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων θα υπάρξουν τροποποιήσεις δρομολογίων στα συγκοινωνιακά μέσα, δηλ. σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα και συγκεκριμένα από την Εθνική θα μπουν στη Λεωφόρο Αθηνών, στη συνέχεια στην Αχιλλέως και την Πλατεία Καραϊσκάκη.

Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στην πλατεία Ομονοίας και στην οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Επίσης θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Για τη Βασιλίσσης Σοφίας η διακοπή θα γίνει από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη στο Κολωνάκι.

Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας, που ανεβαίνουν θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, όχι να στρίψουν δεξιά προς την Πανεπιστημίου και προς την περιοχή του Συντάγματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ