Ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους η Άγκυρα

Ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους η Άγκυρα
Ενημερώθηκε: 29/11/20 - 14:57

Λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής και με τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας να βρίσκονται στο τραπέζι, η Άγκυρα ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους στο Αιγαίο. 

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβιάσεις, παρενοχλήσεις αλλά και παράνομες NAVTEX, ενώ κάνει λόγο για έρευνες του «Oruc Reis» στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Παράλληλα, αναφερόμενη στην αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα» που αναμένεται να πραγματοποιήσουν αύριο από κοινού η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και λέει ότι με αυτή την άσκηση φαίνεται ποιες χώρες δεν θέλουν την ειρήνη και τον διάλογο στην περιοχή. 

Η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας κατηγορεί ακόμη την Ελλάδα ότι συνεχίζει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή και να συνεχίζει τις προβοκατόρικες παρενοχλήσεις από ελληνικά μαχητικά σε τουρκικά αεροσκάφη και παραβιάσεις. 

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, συνεχίζει τις προβοκατόρικες παρενοχλήσεις και παραβιάσεις και συνεχίζει να διατηρεί μια στάση μη συμφωνίας, καθώς αρνείται τον διάλογο και πηγαίνει τις διαφορές σε τρίτους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: Καθημερινή