Απεργία 2 Οκτωβρίου: Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα (ΦΩΤΟ)

 
Απεργία 2 Οκτωβρίου: Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 02/10/19 - 12:17

Σε εξέλιξη είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή χιλιάδων λαού που διαμαρτύρονται για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Κινητοποίηση ΠΑΜΕ

Στα Προπύλαια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα πλαίσια της σημερινής 24ωρης απεργίας ενάντια στο αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στην κεντρική εξέδρα της συγκέντρωσης στα Προπύλαια ξεχώριζε το πανό του ΠΑΜΕ με σύνθημα «Η ανάπτυξη τσακίζει τη ζωή μας - Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας», ενώ άλλο πανό του Μετώπου έστελνε μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία: «Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, τη συλλογική οργάνωση και δράση».

Αμεσως μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στη Βουλή.

Συγκέντρωση ΓΣΕΕ

H κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων ξεκίνησε στις 11:00 πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Οι εργατικές ενώσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ζητούν να αποσυρθούν εδώ και τώρα οι διατάξεις για τις εργασιακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

ΑΠΕΡΓΊΑ

Όπως επισημαίνουν «περιορίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και νομιμοποιούν τον κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα τα δικαιώματα συλλογικής οργάνωσης, ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας».

Απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει για σήμερα η ΓΣΕΕ, πραγματοποιούν μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης μπροστά από το κτήριο του ΕΚΘ, στην οδό Ολύμπου.

Απεργία Θεσσαλονίκη

Μόλις ολοκληρωθούν οι ομιλίες, θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ.

Στο Άγαλμα Βενιζέλου το ΠΑΜΕ μαι πορεία

Απεργία

Από το Άγαλμα του Βενιζέλου ξεκίνησε η πορεία ου ΠΑΜΕ στους δρόμους της πόλης με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση μίλησε ο Θανάσης Κουτσουράς, πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων Θεσσαλονίκης, ο οποίος εξέφρασε την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να μην επιτρέψουν να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που παραδίδει γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα.

Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στον Πειραιά

Μαχητική απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν σιαδηλωτές με το ΠΑΜΕ στον Πειραιά, με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο συγκέντρωσης, ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.