Απίστευτο το θράσος των Τσάμηδων! Πορεία στα Ελληνοαλβανικά σύνορα

Απίστευτο το θράσος των Τσάμηδων! Πορεία στα Ελληνοαλβανικά σύνορα μέχρι τη Θεσπρωτία
Ενημερώθηκε: 29/06/17 - 12:50

Δεν έχει τελειωμό το θράσος των ακραίων δεξιών, Τσάμηδων, στην Αλβανία, οι οποίοι έχουν αποθρασυνθεί μετά την επανεκλογή του Έντι Ράμα και ετοιμάζουν πορεία στα Ελληνοαλβανικά σύνορα!

Tα ακραία και εθνικιστικά στοιχεία της χώρας έχουν αναθαρρύσει, παρότι το κόμμα PDIU των "Τσάμηδων" υπέστη απώλεια δυνάμεων, καθώς εξέλεξε 3 βουλευτές, ενώ στην προηγούμενη βουλή είχε 5.

Είναι εκείνοι που επιλέγουν συστηματικά να κρατούν στην επιφάνεια το θέμα των Τσάμηδων και ονειρεύονται Μεγάλη Αλβανία, από διαφορετική αφετηρία ο καθένας.

Ο γνωστός πλέον ακραίος Ταχίρ Βέλιου, στρέφεται εναντίον του προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, χαρακτηρίζοντας ντροπή για την Αλβανία την επανεκλογή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του epiruspost.gr οι Τσάμηδες, με τρεις βουλευτές πλέον στο νέο κοινοβούλιο, ετοιμάζονται να... τιμήσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τη γενοκτονία, με εκδηλώσεις και με πορεία που θα φτάσει μέχρι τα σύνορα της Θεσπρωτίας! 

Ο Πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων Σπετίμ Ιντρίζ, ήδη έδωσε το σύνθημα μιλώντας για ελληνική θηριωδία με χιλιάδες αθώα θύματα και με δεκάδες χιλιάδες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την γη τους, αφήνοντας τα σπίτια τους, την περιουσία τους, τους τάφους των προγόνων τους!!!

«Ακόμη δεν έχουν περάσει τόσες δεκαετίες για να κλείσει η πληγή... Το εθνικό μας ζήτημα παραμένει ανοιχτό. Το αίμα που χύθηκε και ο πόνος των προγόνων μας, μας γεμίζει ευθύνη ώστε να αποκαταστήσουμε την αδικία», αναφέρει!

Οι εκδηλώσεις των Τσάμηδων πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο με επίκεντρο την Κονίσπολη και ολοκληρώνονται με πορεία που φτάνει μέχρι τα ελληνικά σύνορα!

Το ίδιο είχε γίνει και το 2012 όταν τέσσερις χιλιάδες Τσάμηδες συγκεντρώθηκαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο τελωνείο Μαυροματίου Σαγιάδας Θεσπρωτίας, από την αλβανική πλευρά και κήρυξαν… τον πόλεμο στην Ελλάδα.

Να θυμίσουμε πως στις πρόσφατες Αλβανικές εκλογές εκλέχτηκαν 5 Έλληνες μειονοτικοί βουλευτές, που ήταν υποψήφιοι με τις λίστες των τριών μεγάλων αλβανικών κομμάτων.

Με το Σοσιαλιστικό κόμμα εκλέχτηκαν ο Αντρας Μαρτος (Αυλώνα), ο Αναστάς Αγγέλι(Ελβασαν) και η Βασιλική Χύση (Τιράνα), ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγελής Ντουλες βγήκε με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος στον Αυλώνα και ο Βαγγελής Ταβος εξελέγη στην Δρόπολη με το ψηφοδέλτιο του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ένταξης.