Αποκάλυψη: Γκιουλενιστές ήταν έτοιμοι να εγκατασταθούν στην Αθήνα

Ένα απίστευτο σκηνικό που έρχεται στη δημοσιότητας για ελεγχόμενη διαφυγή γκιουλενιστών στην Ελλάδα, που απετράπη στο παρά πέντε προβληματίζει ιδιαίτερα τις ελληνικές Αρχές
Ενημερώθηκε: 24/03/18 - 16:43

Ένα απίστευτο σκηνικό που έρχεται στο φως της δημοσιότητας για ελεγχόμενη διαφυγή γκιουλενιστών στην Ελλάδα, προβληματίζει ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες τις ελληνικές Αρχές.

Κι ενώ η κατάσταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία παραμένει εξαιρετικά τεταμένη με φόβους για ένα πολύ θερμό επεισόδιο τις επόμενες μέρες μέχρι το Πάσχα, η είδηση ότι αποκαλύφθηκε επαγγελματικό σχέδιο για την νόμιμη εγκατάσταση οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Ελλάδα,έχει προκαλέσει ήδη συναγερμό, ως προς την εξέλιξη των σχέσεων με την Τουρκία και όχι μόνο, αφού είναι γνωστό ότι ο Ερντογάν ζητά αντί "πινακίου φακής" το "κεφάλι" του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ θρησκευτικού ηγέτη.  

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «Καθημερινής», οπαδοί του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ θρησκευτικού ηγέτη σχεδίαζαν να δημιουργήσουν υποδομές σε ελληνικό έδαφος για τη φιλοξενία μελών του κινήματος που διαφεύγουν από την Τουρκία.Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το σχέδιο  αποκαλύφθηκε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, όταν τρία άτομα εντοπίστηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα τρία αυτά άτομα ταξίδευαν με εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ και είχαν ως τελικό προορισμό την Αθήνα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για Αμερικανούς υπηκόους τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι φαίνεται πως διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού.

Ιδιότητες "μαϊμού"

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η «Καθημερινή», οι τρεις άνδρες εμφανίζονταν ως στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και επενδυτές στον τομέα του real estate. 

Μάλιστα, φάνηκε να δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων, είτε για να παρέχουν φιλοξενία σε μετανάστες και αυτό βέβαια ήταν η "βιτρίνα" τους.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκε άμεσα η Αστυνομική Διεύθυνση Αερολιμένα Αθηνών, η οποία τους συνέλαβε.

Οι ίδιοι αποκάλυψαν ότι είναι γκιουλενιστές  και έτσι τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας, ενώ υποχρεώθηκαν, μάλιστα να επιστρέψουν στις ΗΠΑ κι ενώ υπήρχε διαρκής ενημέρωση σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.