Αστυνομικοί για Εξάρχεια: Αφού μας στέλνετε σε πόλεμο, τουλάχιστον, φροντίστε μας!

Αστυνομικοί για Εξάρχεια: Αφού μας στέλνετε σε πόλεμο, τουλάχιστον, φροντίστε μας!
Ενημερώθηκε: 23/05/18 - 16:22

Την αγανάκτησή της για την αδιαφορία της Πολιτείας εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, καταγγέλλοντας, παράλληλα, τις ελλείψεις σε πρωταρχικά θέματα.

«Είναι πλέον γνωστό σε όλους τους Έλληνες τι συμβαίνει καθημερινά στα Εξάρχεια. Οι επιθέσεις εναντίον των διμοιριών της Υ.Α.Τ. στη Χαριλάου Τρικούπη και έξω από το Πολυτεχνείο έχουν πάψει δυστυχώς να αποτελεί είδηση, οι επιθέσεις αυτές όμως έχουν ως αποτέλεσμα, πέραν της κατάργησης κάθε έννοιας του κράτους δικαίου, τους τραυματισμούς των συναδέλφων μας» τονίζει η ΕΑΣΥΑ.

Διαβάστε ακόμα: Στο επίκεντρο της κριτικής η ΕΛ.ΑΣ: Τι υποστηρίζει και τι καταγγέλλει η ίδια

Τονίζουν ότι μάλιστα ότι «έχουμε περιπτώσεις όπου συνάδελφοι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και κατάγματα εξαιτίας των οποίων κωλύθηκαν αρκετούς μήνες των καθηκόντων τους, τραυματισμοί οι οποίοι κατά τη γνώμη μας δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στα πλαίσια του καλώς εννοούμενου υπηρεσιακού καθήκοντος. Αν αρχίσουμε να απαριθμούμε τα περιστατικά σίγουρα θα γεμίσουμε πολλές σελίδες» και προσθέτουν: «Η αδιαφορία της οργανωμένης Πολιτείας στα φαινόμενα αυτά είναι τουλάχιστον ενοχλητική!!! Στην αδιαφορία εντάσσεται η έλλειψη κάθε μέριμνας για πρώτες βοήθειες στους τραυματίες συναδέλφους».

Οι αστυνομικοί ζητούν άμεσα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε σε καθημερινή βάση να υπάρχει ασθενοφόρο για τις δυνάμεις που εκτελούν υπηρεσία στα Εξάρχεια. «Είναι κάτι απαραίτητο γιατί σε πολύ σοβαρά περιστατικά κατά το παρελθόν, οι τραυματίες συνάδελφοι μετέβησαν στο νοσοκομείο με υπηρεσιακό όχημα και δέχτηκαν πρώτες βοήθειες μισή και πλέον ώρα μετά τον τραυματισμό τους» εξηγούν και καταλήγουν: «Δεν είμαστε αναλώσιμοι! Αφού μας στέλνουν σε πόλεμο ας φροντίσουν τουλάχιστον να μας δώσουν προϋποθέσεις σοβαρού κράτους».