Ασυγκράτητος ο Ερντογάν προκαλεί: Μην ασχολείστε μαζί μας και δεν θα σας συμβεί το παραμικρό

Ασυγκράτητος ο Ερντογάν προκαλεί: Μην ασχολείστε μαζί μας και δεν θα σας συμβεί το παραμικρό
Ενημερώθηκε: 28/01/20 - 12:23

«Ας μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλον. Αν δεν το κάνουμε, δεν θα σας συμβεί το παραμικρό από εμάς», είπε μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξηγώντας ότι αυτό είχε πει στον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια πτήσης από την Αλγερία στη Ζάμπια, ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να προχωρήσει και σε δηλώσεις για τη Λιβύη, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση αυτή.

«Τι δουλειά έχεις εσύ με τη Λιβύη; Πού είναι η Ελλάδα; Πού είναι η Λιβύη; Εξάλλου, στην υφαλοκρηπίδα οι παράκτιες ζώνες πρέπει να βλέπουν η μία την άλλη. Έρχεται να μας πει ότι η Κρήτη είναι ηπειρωτική χώρα για αυτούς. Πώς να το δεχτούμε αυτό;» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι πάγια θέση της Τουρκίας αποτελεί η άποψη ότι τα νησιά δεν διαθέτουν χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα.

Σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία και ενώ οι τουρκικοί «τσαμπουκάδες» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται όπως και η εμπρηστική ρητορική Ερντογάν, ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να παρέμβει  «πυροσβεστικά» με στόχο την επίλυση των διαφορών μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας.

Όμως ο Ερντογάν είναι ασυγκράτητος. Οι τελευταίες δηλώσεις ήρθαν λίγο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος του επισήμανε την ανάγκη η Ελλάδα και η Τουρκία να λύσουν τις διαφορές τους στην περιοχή