Αυτός είναι ο σταυρός που ενοχλεί τον Ερντογάν και θα παραπονεθεί στη Μέρκελ

Αυτός είναι ο σταυρός που ενοχλεί τον Ερντογάν και θα παραπονεθεί στη Μέρκελ
Αυτός είναι ο σταυρός που ενοχλεί τον Ερντογάν και θα παραπονεθεί στη Μέρκελ
Ενημερώθηκε: 22/09/20 - 11:34

σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν α εκφράσει προς τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την ενόχλησή του αναφορικά με τον χριστιανικό σταυρό ύψους 15 μέτρωνπου έχει αναγερθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Πρόκειται για έναν τεράστιο σταυρό που κοσμεί τον προαύλιο χώρο στο μοναστήρι Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τα εγκαίνια έγιναν την περασμένη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ανήμερα της δεσποτικής εορτής της Χριστιανοσύνης της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού και προσέλκυσε πλήθος κόσμου από πόλεις και χωριά του Έβρου αλλά και από όλη τη Θράκη.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Αστεριάδη. Από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησης του σε ειδική μεταλλική κατασκευή 15 μέτρων αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Η ύψωση του σταυρού που έχει μέγεθος 3 μέτρα ύψος και 2 μέτρα πλάτος δεν πέρασε απαρατήρητη από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak που έγραψε σε δημοσίευμα της πως πρόκειται για μία πρόκληση προς τους μουσουλμάνους που ζουν κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Από την άλλη, προκάλεσε θαυμασμό, την υπερηφάνεια και την ηθική ανάταση των κατοίκων της Νέας Βύσσας αλλά και των στρατιωτικών και αστυνομικών που περιπολούν νυχθημερόν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.