Χαμός στην υπόθεση Αντωνόπουλου - Καταγγελίες από τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου!

 
Χαμός στην υπόθεση Αντωνόπουλου - Καταγγελίες από τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου!

Ενημερώθηκε: 19/01/18 - 18:09

Υπόθεση Αντωνόπουλου: Χαμός επικράτησε σήμερα (19/1) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου έγινε εκδικάστηκε η υπόθεση για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου.

Για την εν λόγω υπόθεση ως φυσικοί αυτουργοί φέρονται δύο από τους τρεις Αλβανούς κρατουμένους που εμπλέκονται στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Οι δύο Αλβανοί κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου στις 3 Νοεμβρίου του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του Αντωνόπουλου φέρεται ο Άρης Φλώρος, καταδικασμένος ήδη για τη μεγάλη υπεξαίρεση των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργεας Energa-Hellas Power.

Ο κος Φλώρος μάλιστα δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα οι δικαστές να διατάξουν την άμεση μεταγωγή του από το ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται στο δικαστήριο, ενώ νωρίτερα ο συνήγορός του Ηλίας Αναγνωστόπουλος είχε ζητήσει την αναβολή της δίκης, υποστηρίζοντας ότι η κλήση του εντολέα του δεν έγινε με νόμιμο τρόπο.

Στο αναμορφωτήριο ο 16χρονος που σκότωσε τον 14χρονο φίλο του!

Χαμός στο Δικαστήριο με ύβρεις και καταγγελίες

Οι φερόμενοι ως ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου επέδειξαν πρωτοφανή χυδαιότητα εξαπολύοντας επίθεση κατά της έδρας του Μικτού Οκρωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. «Αποχωρούμε, άμα παίρνετε τα λεφτά πάρτε τα και βάλτε τα στον κ….σας», φώναξε ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων βγαίνοντας από το δικαστήριο.

Μάλιστα, ο Άρμπερ Μπάκο υποστήριξε ότι το διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία δικάσιμο της υπόθεσης, έλαβε χώρα απόπειρα ανθρωποκτονίας του στις φυλακές.

Αμέσως, η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη διαδικασία. Όταν το δικαστήριο ανέβηκε και πάλι στην έδρα και στο βήμα του μάρτυρα το θύμα της απόπειρας δολοφονίας ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος, οι δυο Αλβανοί βαρυποινίτες άρχισαν και πάλι να ωρύονται:

«Δεν θέλουμε να είμαστε παρόντες. Φεύγουμε. Είναι δικαίωμά μας. Τι δίκη είναι αυτή; Δικάστε εσείς όπως θέλετε. Έρχεται ένα άτομο να μας δολοφονήσει μέσα στη φυλακή, να μας δηλητηριάσει και μας γράφετε στα αρχ….σας; Και συνεχίζετε τώρα με τον Αντωνόπουλο; Γαμ….καρ…..πουτ…..Τα έχετε πάρει τα λεφτά σας;».

Πάντως, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων κατέθεσαν στο δικαστήριο αίτημα, σύμφωνα με το οποίο Κούρδος κρατούμενος κατέθεσε στον εισαγγελέα των φυλακών ότι είχε λάβει εντολή να προβεί στη δολοφονία συγκεκριμένων προσώπων.

Το σκάνδαλο των «53» της Συνεταιριστικής Λέσβου-Λήμνου στο επίκεντρο

Τελικά, οι δύο Αλβανοί αποχώρησαν και η ακροαματική διαδικασία άρχισε με την κατάθεση του κ. Αντωνόπουλου. Tόνισε ότι πεποίθησή του είναι πως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του, είναι ο κατηγορούμενος Αριστείδης Φλώρος.

«Ήθελαν να με σκοτώσουν, αν δεν είχαν σκοπό να με σκοτώσουν δεν θα έρχονταν με ακάλυπτα τα πρόσωπα τους. Έπαιζαν θέατρο όταν μου ζήτησαν τον χαρτοφύλακα με τα λεφτά. Ήταν σύμπτωση το ότι είχα μαζί μου 30.000 ευρώ. Δεν ήταν το κίνητρό τους η ληστεία».

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αμφισβήτησε πάντως τον ισχυρισμό του μάρτυρα ότι οι κατηγορούμενοι είχαν πρόθεση να τον δολοφονήσουν υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «αυτοί που εκτελούν συμβόλαια θανάτου γαζώνουν…». Επίσης, ο κος Αντωνόπουλος αναφέρθηκε τόσο σε συνάντηση που είχε με τον Αρ. Φλώρο όσο και σε άλλα περιστατικά απειλών εναντίον του

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 24 Ιανουαρίου.