Δεκατετράχρονη ηρωίδα στη Ρόδο - Έσωσε τρία παιδιά από πυρκαγιά (ΦΩΤΟ)

Δεκατετράχρονη ηρωίδα στη Ρόδο - Έσωσε τρία παιδιά από πυρκαγιά  (ΦΩΤΟ)
Ενημερώθηκε: 02/04/18 - 12:58

Ρόδος: Με κίνδυνο της ζωής της μία 14χρονη κοπέλα μπήκε σε σπίτι που είχε πάρει φωτιά και έσωσε τα τρία παιδιά που βρίσκονταν μέσα χωρίς βοήθεια, καθώς οι γονείς τους απουσίαζαν και κατάφερε να σώσει τις ζωές τους!

Στον οικισμό Αφάντου της Ρόδου ένα διαμέρισμα καλύφθηκε στις φλόγες, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η Βαρβάρα μόλις αντιλήφθηκε πως είναι μέσα τα παιδιά, μπήκε στο σπίτι και τα έσωσε, ενώ λίγο αργότερα το σπίτι κάηκε ολοσχερώς. Η 14χρονη ηρωίδα μίλησε στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή «Ξυπνάμε Μαζί» στο Epsilon και περιέγραψε πως μπήκε στο σπίτι και έσωσε τα παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό "ΑΙΓΑΛΕΩ" και "ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ"

«Στο μυαλό μου αυτές τις ημέρες είχα την πενταήμερη, αλλά είχα ένα κακό προαίσθημα και είπα στους γονείς μου να μην πάω. Πίστευα ότι κάτι θα γίνει στην εκδρομή, αλλά τελικά έκανα λάθος. Χθες, έλειπαν όλοι και οι γονείς μου και σχεδόν όλη η γειτονιά. Ήμουν μόνη και μύρισα καπνό. Μπήκα μέσα στο σπίτι από το παράθυρο, φώναζαν τα παιδιά από μέσα ''Φωτιά, φωτιά''. Ωστόσο, δεν με ένοιαζε αν θα πάθαινα κάτι. Προτιμώ να σώσω τρεις ψυχές, τρία μωρά παιδιά», δήλωσε η 14χρονη Βαρβάρα, προσθέτοντας πως όνειρό της είναι να γίνει αστυνομικός.

Πάντως όσο γενναία και τολμηρή ήταν η Βαρβάρα, να σημειωθεί πως δεν συνιστάται τέτοια αντίδραση σε τόσο σοβαρά περιστατικά, χωρίς την συμβολή των αρμόδιων υπηρεσιών.

σ

σ

Φωτογραφίες: rodiaki.gr