Δήμευση περιουσίας και φυλακή για Άκη Τσοχατζόπουλο και Βίκυ Σταμάτη

Αυλαία στο σκάνδαλο με τις "χρυσές μίζες"-Στη φυλακή Τσοχατζόπουλος-Σταμάτη-Πλήρης δήμευση των περιουσιακών του στοιχείων-Γλύτωσε από δήμευση το σπίτι της Βίκυς Σταμάτη
Ενημερώθηκε: 02/11/17 - 07:55

Άκης Τσοχατζόπουλος και Βίκυ Σταμάτη επιστρέφουν στην φυλακή, ρίχνοντας την αυλαία της δευτεροβάθμιας δίκης για το μεγάλο σκάνδαλο των χρυσών μιζών από τα εξοπλιστικά 

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων δήμευσε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού Άμυνας, ως προϊόν ξεπλύματος μαύρου χρήματος, προερχόμενου από μίζες, ενώ το ίδιο ακριβώς ισχύει και για άλλους δώδεκα καταδικασθέντες.Από την δήμευση πάντως γλίτωσε το σπίτι της στο Χαλάνδρι,  το οποίο όπως δήλωσε η ίδια σε κλίμα έντασης, είναι γονική παροχή του πατέρα της.Τέλος, δεν δεσμεύτηκαν ακίνητα της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετής όπως και ακίνητα της πρώην συζύγου του, Γκουντρούν Μολντενάουερ

Νωρίτερα η Βίκυ Σταμάτη , η οποία υπέβαλε την αίτηση διαζυγίου της ερήμην του Άκη Τσοχατζόπουλου και  ύψωσε το μεσαίο της δάχτυλο στους δημοσιογράφους κατά την μεταφορά της στο Εφετείο,   αγρίεψε  όταν ο συνήγορος της, κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης πήρε το λόγο και ζήτησε από το δικαστήριο να μην δημεύσει  το ακίνητο στο Χαλάνδρι στο οποίο διαμένει η Βίκυ Σταμάτη με το παιδί της.

Με τη λήξη συνεδρίασης η Βίκυ Σταμάτη ζήτησε το λόγο από το δικαστήριο, ζητώντας από τη πρόεδρο «να την αφήσουν έστω και υπό φύλαξη για να είναι κοντά στο παιδί της». Στο πλευρό της στάθηκε και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στον οποίο νωρίτερα η Βίκυ Σταμάτη δεν έδωσε καμία σημασία,αποκαλώντας το δικαστήριο προκατειλημμένο.

Βίκυ Σταμάτη: Κύριοι δικαστές να με αφήσετε έστω και υπό φύλαξη να είμαι το παιδί μου. 
Πρόεδρος: Έχει λυθει η συνεδρίαση 
Ακης Τσοχατζόπουλος: Προκατειλημμένοι, αδιαφορούν, περιφρονούν τον κόσμο, σατράπηδες 

"

Τα ακίνητα που δεν δημεύτηκαν

Πρόκειται για τρία ακίνητα της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετής, τα οποία βρίσκονται επί της οδού Νίκης 13 στη Θεσσαλονίκη, στην Αμάρυνθο στην Εύβοια,  στον Κόρφο Κορινθίας, τραπεζικοί λογαριασμοί ύψους 15 χιλιάδων ευρώ και τιμαλφή.Να σημειωθεί ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει επιστρέψει πίσω στο δημόσιο όλα τα ακίνητα που αναφέρονταν στο κατηγορητήριο ως αποκτηθέντα από μαύρο χρήμα. Πρόκειται για δύο ακίνητα στην οδό Κεφαλληνίας στη Κυψέλη και το σπίτι της στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι. 

Ακόμη, το δικαστήριο δεν δήμευσε ακίνητα που ανήκουν στην Γκουντρούν Μολντενάουερ, η οποία έχει επιστρέψει πίσω στο δημόσο ποσό ύψους 1.263.000 ευρώ. Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται στην Αμάρυνθο Ευβοίας (πρόκειται για το ίδιο ακίνητο που έχει η Αρετή Τσοχατζοπούλου και του οποίου η κ. Μοντενάουερ έχει την επικαρπία) στον Κόρφο Κορινθίας, ένα οικόπεδο στο Σοφικό της Κορινθίας και τέλος το ακίνητο στο Ψυχικό. 

1 εκατομμύριο ευρώ αποζημίωση υπέρ του Δημοσίου

Τέλος, το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.570.000 ευρώ υπέρ του Δημοσίου. Από τα χρήματα αυτά το  μεγαλύτερο μέρος περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ επιδικάστηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο. 

Πλέον, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Χαλκίδας ενώ η κόρη του, Αρετή, στις φυλακές Eλαιώνα, ενώ η Βίκυ Σταμάτη θα προσπαθήσει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό επειδή είναι μητέρα ανήλικου παιδιού.