Δίκη Βαλυράκη: «Η θάλασσα είναι δική μας» – Μαρτυρίες-φωτιά για τον χαρακτήρα και τις κινήσεις των κατηγορουμένων

 
ΣΗΦΗΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ

Ενημερώθηκε: 24/03/26 - 17:16

Με κρίσιμες καταθέσεις που εστιάζουν στην προσωπικότητα και την παρουσία των δύο κατηγορούμενων αδελφών στον τόπο του συμβάντος, συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για τον θάνατο του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη.

Οι μάρτυρες που ανέβηκαν στο βήμα εισέφεραν νέα στοιχεία για τη συμπεριφορά των επαγγελματιών αλιέων, αλλά και για το τι συνέβη στο λιμάνι της Ερέτριας την επίμαχη ημέρα του Ιανουαρίου του 2021.

«Ιδιοκτησιακή» αντίληψη για τον θαλάσσιο χώρο

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση ιδιοκτήτη παραθαλάσσιας οικίας, ο οποίος περιέγραψε έναν προκλητικό διαπληκτισμό που είχε στο παρελθόν με τους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, όταν τους εγκάλεσε γιατί ψάρευαν υπερβολικά κοντά στην ακτή, εκείνοι του απάντησαν με απειλητικό ύφος πως «η θάλασσα τους ανήκει». Ο ίδιος έκανε λόγο για έναν «κακό χαμό» και εντάσεις που προκαλούνταν συχνά στο σημείο όπου δραστηριοποιούνταν οι συγκεκριμένοι αλιείς.

Το «μαύρο αυτοκίνητο» στο λιμάνι

Κομβικής σημασίας ήταν και η μαρτυρία ερασιτέχνη ψαρά, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει για την παρουσία των κατηγορουμένων την ημέρα του θανάτου του υπουργού.

Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε στην Πρόεδρο του δικαστηρίου πως εκείνο το πρωί είδε στο λιμάνι ένα μαύρο αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια, διευκρίνισε πως οι δύο κατηγορούμενοι διαθέτουν όχημα ακριβώς του ίδιου χρώματος, γεγονός που ενισχύει τις ενδείξεις για την παρουσία τους στην περιοχή την ώρα του τραγικού συμβάντος.

Το χρονικό της κινητοποίησης

Νωρίτερα, ένας άλλος αλιέας περιέγραψε τις στιγμές που το Λιμενικό ζήτησε τη συνδρομή του για τη διάσωση ενός ανθρώπου που κινδύνευε στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Ο μάρτυρας ανέφερε πως όταν έφτασε στο σημείο, η βάρκα του Σήφη Βαλυράκη ήταν ήδη υπό την επιτήρηση των αρχών, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι άλλοι είχαν ρίξει δίχτυα στο σημείο εκείνο το πρωί.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί στις 30 Μαρτίου, οπότε και έχουν κληθεί να καταθέσουν οι επόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ