Εισβολή Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αυστρίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Εισβολή Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αυστρίας (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 17/08/18 - 14:25

Εισβολή στην πρεσβεία της Αυστρίας, για το 12ωρο ημερήσιας εργασίας που ψήφισε η Αυστριακή Βουλή, έκανε σήμερα το πρωί η Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας.

Μια ομάδα μελών του Ρουβίκωνα, γύρω στις 10.30, μπήκε στον κοινόχρηστο χώρο του κτιρίου της οδού Βασ. Σοφίας 4, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται η πρεσβεία και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα κατά της απόφασης της Αυστριακής Βουλής.

Στη συνέχεια αποχώρησαν.

Το κτίριο διαθέτει θυρωρό, ο οποίος όμως έλειπε την ώρα εκείνη, γιατί είχε ανέβει σε άλλον όροφο και μόλις επέστεψε μάζεψε τα τρικάκια και τα πέταξε.

Σε ανάρτηση της η Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κάνει λόγο για «νέα εποχή εργασιακών δικαιωμάτων του 21ου αιώνα που έρχεται να καταστρατηγήσει όσα με μόχθο κερδήθηκαν έως σήμερα», αναφέρει ότι η αυστριακή κυβέρνηση αδιαφορεί για την διεθνή κατακραυγή και την διαδήλωση 100.000 ανθρώπων που έγινε στη Βιέννη, κατηγορεί την στάση των χωρών της ΕΕ, ενώ ασκεί κριτική στα συνδικάτα που σιωπούν.

«Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν μας αφήνουν αδιάφορους όταν απευθύνονται σε άλλους λαούς. Οι προλετάριοι δεν έχουμε πατρίδα,έχουμε μόνο την Αλληλεγγύη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο μέλη του Ρουβίκωνα είχαν κάνει ντου πετώντας τρικάκια και στο σπίτι της πρέσβειρας της Αυστρίας στο Ψυχικό. Τότε είχαν ανακοινώσει ότι ο λόγος της κίνησής τους ήταν η στάση της Αυστρίας και της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες.