Έκαναν υπουργό τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή δολοφονίας του Κων. Κατσίφα!

Έκαναν υπουργό τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή δολοφονίας του Κων. Κατσίφα!
Ενημερώθηκε: 20/11/18 - 00:24

Ο άνθρωπος, που έδωσε την εντολή να εκτελέσουν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, αμέσως μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Έλληνα ομογενή, τον επιβράβευσαν διορίζοντάς τον σε υπουργό!!!

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο πρέσβυς Αλέξανδρος Μαλλιάς και έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα «Εστία». Ο κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, που δέν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο και διετέλεσε πρέσβυς της Έλλάδος στήν Ἀλβανία καί τά Σκόπια καί γνωρίζει άριστα πρόσωπα καί πράγματα στά Τίρανα καί τήν πΓΔΜ, είπε ότι τήν εντολή δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα τήν ἔδωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας τοῦ Ράμα, ο Σαντέρ Λιέσι.

Ο Σαντέρ Λιέσι, τις ημέρες εκείνες ήταν υπουργός Δημοσίας Τάξεως ἐν αναμονή. «Εν αναμονή», διότι αν καί είχε καρατομηθεί ο προκάτοχός του, λόγω εμπλοκής σέ υπόθεση ναρκωτικών, το Αλβανικό Κοινοβούλιο δέν είχε εγκρίνει ἀκόμη τόν διορισμό του ως νέου υπουργού Δημοσίας Τάξεως.

Η περίπτωση Κατσίφα ήταν γιά τον Λιέσι ἡ ιδανική αφορμή γιά προαγωγή. Η ατμόσφαιρα στήν περιοχή «μύριζε μπαρούτι» τίς τελευταῖες ἡμέρες, καθώς οι Αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν την παρουσία Ελλήνων συγγενών στην ταφή των λειψάνων των πολεμιστών του 1940. 

Η εκδήλωση μνήμης στούς Βουλιαράτες και οι κλασικές προετοιμασίες που έκανε ο Κων. Κατσίφας για την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας αξιοποιήθηκαν από τίς Αλβανικές αρχές για να δοθεί μήνυμα.

Συμφώνα με μαρτυρία κατοίκου από τους Βουλιαράτες στον απεσταλμένο της «Ἑστίας», Στάθη Κεφαλοῦρο, ο οποίος παρέστη στην κηδεία του Κωνσταντίνου, ο πρώτος αστυνομικός που εκλήθη να πυροβολήσει το παιδί που επισκεύαζε τά τέμπλα των εκκλησιών του χωριού αρνήθηκε νά τόν πυροβολήσει μέ τήν φράση: «Φύγε, δέν σκοτώνω άνθρωπο εγώ».

Αυτοί που ακολούθησαν όμως πειθάρχησαν στίς εντολές του συμβούλου Ασφαλείας καί νυν υπουργού Δημοσίας Τάξεως.

Ο πρέσβυς κ. Μαλλιάς, ο οποίος φώτισε το παρασκήνιο της δολοφονίας Κατσίφα, σε την ομιλία του στην Καλαμάτα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την διαίρεση των πολιτικων δυνάμεών μας στο θέμα αυτό. 

Ο διχασμός μας επέτρεψε στους Αλβανούς να κρατήσουν άταφο το πτώμα του επί δέκα ημέρες, ο διχασμός μας επέτρεψε στους Αλβανούς ιατροδικαστές να ράψουν το πτώμα και να αλλοιώσουν τα πειστήρια της εν ψυχρώ δολοφονίας. 

«Όταν πρόκειται και για έναν μόνο Αλβανό, οι Αλβανοί είναι ενωμένοι. Εμείς είχαμε δέκα διαφορετικές γνώμες ανάλογα με την πολιτική προτίμηση του καθενός και είμαστε διχασμένοι», σχολίασε απογοητευμένος ο κ. Μαλλιάς, ο οποίος σημείωσε το αμφίθυμον της στάσεως του Ελληνικού λαού έναντι του Αλβανικού. «Τους υποτιμούμε και τους φοβόμαστε ταυτόχρονα» παρατήρησε δηκτικώς. 

Μία εβδομάδα πάντως μετά την κηδεία Κατσίφα είχαμε και «πρόοδο» στίς Ελληνοαλβανικές σχέσεις: Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών κ. Μπουσάτι παρουσίασε χάρτες με την συμφωνία Ελλάδος – Αλβανίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, από τους οποίους προκύπτει η αναθεώρησις της ευνοϊκής για την Ελλάδα συμφωνίας του 2009, ώστε να «επιστραφεί» στην Αλβανία τμήμα χωρικών υδάτων.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ»