Εκκενώνεται χωριό στην Ηλεία- Απειλείται από την πυρκαγιά

Εκκενώνεται χωριό στην Ηλεία- Απειλείται από την πυρκαγιά
Ενημερώθηκε: 20/08/17 - 18:01

Άσχημη εξέλιξη παίρνει η πυρκαγιά που μαίνεται αυτή τη στιγμή σε δασική έκταση στα Ροδινά Ηλείας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά έχει προσεγγίσει και απειλεί τον οικισμό Κοστομερά.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, έχει ζητηθεί η εκκένωση του οικισμού καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή.

Όσον αφορά τις προσπάθειες πυρόσβεσης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ζαχάρως, αυτές γίνονται μόνο από τα αεροπλάνα. «Μάλιστα, πυροσβέστες με ένα πυροσβεστικό όχημα προσπάθησαν να φτάσουν κοντά στη φωτιά, αλλά παραλίγο να τους κυκλώσει, ευτυχώς ξέφυγαν» αναφέρει ο κ. Κόσσυφας, ενώ τονίζει ότι οι επίγειες δυνάμεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή γύρω από τα Ροδινά και προσπαθούν να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες.

«Η φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή που είχαν ξεκινήσει και οι πυρκαγιές του 2007, είναι μια έκταση κοντά στο χωριό Ροδινά της Ζαχάρως, αλλά απ΄ότι ξέρω δεν απειλούνται σπίτια. Στο σημείο που καίει η φωτιά, υπάρχει αναγεννημένο δάσος, το οποίο είναι πολύ πυκνό, και δυστυχώς οι φλόγες έχουν περιθώριο να κάψουν πολλά νεαρά δέντρα»

Οι άνεμοι αλλάζουν πολύ συχνά φορά, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης. Επίσης, η μανία της πυρκαγιάς είναι τόσο μεγάλη, που νωρίτερα ένα όχημα της πυροσβεστικής εγκλωβίστηκε στις φλόγες, όμως οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να γλιτώσουν.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε αρχικά σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό Ροδινά και επεκτάθηκε πολύ σύντομα προς τα χωριά Κωστομέρα και Μίνφη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν από αέρος οκτώ αεροπλάνα, πέντε πετζετέλ και τρία καναντέρ, καθώς και ένα ελικόπτερο. Από εδάφους στην περιοχή βρίσκονται 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή στα Κρέστενα Ηλείας

Πυρκαγιά ξέσπασε στα Λεγρενά Αττικής

Οπαδός του ΠΑΟΚ νεκρός στη Λιβαδειά πριν το ματς