ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρή η πρώην Πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρή η πρώην Πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης
Ενημερώθηκε: 13/03/18 - 20:11

Νεκρή βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Επανομής Θεσσαλονίκης η Ιωάννα Μπίλιση, η οποία έχει διατελέσει Προέδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης.

Η σορός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ το Λιμενικό Σώμα διεξάγει έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας που αποκαλύπτει πως η άτυχη γυναίκα εθεάθη να βγάζει τα ρούχα της και πηδά στη θάλασσα. Μάλιστα, σε σημείωμα που βρέθηκε αποκαλύπτεται πως η εκλιπούσα ζητά συγγνώμη από τα παιδιά της και αναφέρεται σε κληρονομικά ζητήματα.

Διαβάστε ακόμα: Τραπεζικός υπάλληλος στη Χίο υπεξαίρεσε 620.000 ευρώ για τζόγο

 

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο είχε ασκηθεί εις βάρος της κακουργηματική ποινική δίωξη έπειτα από καταγγελία για υπεξαίρεση χρημάτων από πλειστηριασμούς περίπου 500.000 ευρώ. Η δίωξη συνδεόταν με πλειστηριασμούς ακινήτων που διενήργησε η ίδια κατά το 2015, όπου μετά την κατακύρωσή τους, δεν προέβη -ως όφειλε- σε δημόσια κατάθεση του πλειστηριάσματος (τιμήματος) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.  

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε δώσει το υπουργείου Οικονομικών, η υπόθεση άρχισε να ερευνάται κατόπιν αναφοράς της Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΑΕ) Θεσσαλονίκης, όπου είχαν απευθυνθεί ιδιώτες, ζητώντας φορολογικές ενημερότητες, αλλά εμφανίζονταν ως οφειλέτες του Δημοσίου παρότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους.  

Κατόπιν τούτου, ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της προέδρου των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του άρθρου 1608 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ενώ την παρέπεμψε να απολογηθεί σε ειδικό ανακριτή.  

Η κατηγορούμενη έχει εξεταστεί ανωμοτί (ως ύποπτη) και μετά την απαγγελία της δίωξης φέρεται να επέστρεψε μεγάλο μέρος του παραπάνω χρηματικού ποσού, ενώ κατά πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί τον περασμένο Νοέμβριο, πρόθεσή της ήταν να επιστρέψει και το υπόλοιπο ποσό. Παράλληλα ξεκινούσε τις διαδικασίες για τη συνταξιοδότησή της.