Επεισόδια και ντου στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» για 80 απολύσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια και ντου στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» για 80 απολύσεις (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 15/12/17 - 12:46

Συνεχίζονται οι εντάσεις στο χώρο της Υγείας καθώς σήμερα σειρά είχε το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου και διαδηλωτές- συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ εισέβαλαν στην αίθουσα, εκεί όπου συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τα λεγόμενά των διαδηλωτών, αναμένετο να αποφασιστεί η απόλυση περίπου 80 συμβασιούχων- εργολαβικών εργαζομένων. 

Ανάμεσά τους επικράτησε έντονος διάλογος και τα πνεύματα δεν άργησαν να οξυνθούν. Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει τις απολύσεις εκδικητικές, ωστόσο η διοίκηση του νοσοκομείου υπογραμμίζει ότι αυτό δεν προκύπτει από καμία απόφαση, αλλά πρόθεση της διοίκησης είναι να γίνει ανανέωση στις συμβάσεις μέχρι 31 Μαΐου 2018,  πλην ενός εργαζομένου.

Όπως σημειώνει ο διοικητής του «Ερυθρού Σταυρού», Γεωργόπουλους Ευθύμιος, υπάρχουν καταγγελίες ότι ο εν λόγω εργαζόμενος απειλεί και τραμπουκίζει συναδέλφους του.

«Ένας εξ αυτών αποτελεί και το καταγγέλλω τον προσωπικό body guard της κυρίας προέδρου, που ειρήσθω εν παρόδω, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη έχουμε εκλογές οι εργαζόμενοι του σωματείου στο νοσοκομείο, προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα, λέγοντας ότι αυτός ο ένας ο οποίος βρίζει, απειλεί και λέει: ξέρετε αν δεν μου ανανεώσετε και πέραν του 24μηνου θα δείτε τι θα πάθετε, εγώ θα σας κάψω ζωντανούς κτλπ. Τον κάλεσα στο γραφείο, τον ρώτησα σχετικά, παραδέχτηκε ότι επιτέθηκε σε συναδέλφους και μου είπε αυτός είναι ο δικός μου ηθικός κώδικας», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα μείνουμε 80 οικογένειες στο δρόμο και δεν καταλαβαίνουμε το γιατί. Θέλουμε να μάθουμε γιατί θέλουν να μας πετάξουν στον δρόμο», δηλώνει ένας εργαζόμενος. 

Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ερυθρός Σταυρός: «Εμείς δώσαμε τα χέρια ότι οι συμβάσεις θα ανανεωθούν μέχρι 31-05. Ανευ λόγου συγκαλείται έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για να διώξουν 80 εργαζόμενους και δεν καταλαβαίνουμε για συμβαίνει όλο αυτό»

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία: «Πρόκειται για μια εκδικητική απόφαση που θα αφήσει το νοσοκομείο χωρίς προσωπικό μέσα στα Χριστούγεννα. Υποσχέθηκε ότι θα ανανεώσει τις συμβάσεις, ενώ προχωρά σε διαγωνισμό για νέους εργαζομένους. Εμείς, αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε».