Επίθεση με βιτριόλι: «Νόμιζα πως μας ρίχνει αγιασμό»

Επίθεση με βιτριόλι: «Νόμιζα πως μας ρίχνει αγιασμό»
Ενημερώθηκε: 24/06/21 - 08:15

«Νομίζαμε πως μας ρίχνει αγιασμό» είπε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Άρτας αναφερόμενος στο πρωτοφανές περιστατικό στη Μονή Πετράκη όταν χτες ένας ιερομόναχος επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου τραυματίζοντας συνολικά δέκα άτομα. 

Μιλώντας στο Mega ο Μητροπολίτης Άρτας δήλωσε: «Τα μάτια μου είναι πολύ καλά, υπάρχουν βέβαια κάποια εγκαύματα στο δέρμα του προσώπου τα οποία όμως μου είπαν από το νοσοκομείο ότι δεν θεωρούνται ιδιαίτερα σοβαρά. Για τους υπόλοιπους δεν έχω εικόνα αλλά νομίζω ότι τουλάχιστον δεν κινδυνεύει η ζωή τους, παρόλο που ο δράστης ήταν αρκετά εύστοχος γιατί τους πέτυχε στο πρόσωπο κι αυτό έγινε με μια φιάλη και από απόσταση και θέλει πολλή εξάσκηση για να μπορέσεις να τους χτυπήσεις όλους στο πρόσωπο».

Μιλώντας για το πώς εκτυλίχθηκε το περιστατικό ανέφερε πως «ο ιερέας ήταν μέσα στην αίθουσα του Συνοδικού Δικαστηρίου και όταν του ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της δίκης, ότι δηλαδή δεν έγινε δεκτή η έφεσή του, έβγαλε τη φιάλη που είχε μέσα στην τσάντα του κι άρχισε να κάνει κινήσεις ημικυκλικές ρίχνοντας από εδώ και από εκεί. Η γυάλινη φιάλη ήταν αρκετά μεγάλη, τουλάχιστον δύο λίτρων. Η πρώτη μου σκέψη όταν έβγαλε τη φιάλη ήταν ότι ήθελε να μας προσβάλει και να μας ρίξει αγιασμό ότι θεωρούσε δηλαδή ότι η απόφαση που πήραμε δεν ήταν φωτισμένη. Δεν πήγε το μυαλό μου ότι θα μας ράντιζε με οξύ. Κατάλαβα ότι επρόκειτο για καυστικό υγρό από το τσούξιμο στα μάτια και επειδή πρόλαβα και είδα το ράσο του γραμματέα, το οποίο είχε πάρει χρώμα κόκκινο».