Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Καλλιθέα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που με διάφορα προσχήματα ή τεχνάσματα, αποσπούσε χρηματικά ποσά ή τιμαλφή
Ενημερώθηκε: 04/02/19 - 18:27

Για συστηματική εξαπάτηση ηλικιωμένων ατόμων, συνελήφθησαν, στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, μία 46χρονη και ένας 30χρονος, μέλη σπείρας που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις επιπλέον συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες συγκρότησαν σπείρα, πριν από έξι μήνες, με σκοπό την προσέγγιση ηλικιωμένων ατόμων, στην περιοχή κυρίως της Καλλιθέας, από τα οποία, με διάφορα προσχήματα ή τεχνάσματα, αποσπούσαν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή.

Οι δράστες αρχικά συγκέντρωναν πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων, συστήνονταν ως φίλοι ή συνάδελφοι που έχουν συναλλαγές με κάποιο μέλος της οικογένειάς τους και τα έπειθαν να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή, προκειμένου να διεκπεραιώσουν οικονομικές υποθέσεις των συγγενικών τους προσώπων. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι σε κάποιες περιπτώσεις η σπείρα μετέφερε τα θύματά της σε τράπεζες, προκειμένου να κάνουν ανάληψη χρηματικών ποσών.

Η αστυνομία εκτιμά ότι αποκόμισε ποσό το οποίο ανέρχεται συνολικά σε 34.500 ευρώ. Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων, στην περιοχή της Καλλιθέας. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.