Για πόσο καιρό θα παραμείνει στην ατμόσφαιρα η αίσθηση του καμένου

 
<script src="https://player.glomex.com/integration/1/glomex-player.js"></script><glomex-player data-integration-id="40599z13k80ce6md" data-playlist-id="v-cdgglcd6zall-se" data-width="588" data-height="330"></glomex-player>

Πηγή Φωτογραφίας: (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ενημερώθηκε: 11/08/21 - 10:05

Άκρως αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα της τελευταίες ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας μας, λόγω των πυρκαγιών που κατάκαψαν την Αττική και την Εύβοια.

Ωστόσο, σήμερα ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα μικροσωματίδια.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, το μέγεθος της καταστροφής είναι τέτοιο που απελευθερώθηκε τεράστια ποσότητα μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα. «Τα σωματίδια θα παραμείνουν στην ατμόσφαιρα. Ακόμα κι αν το τοπίο καθαρίσει για λίγο, εξαιτίας των ανέμων μπορεί να επαναφέρονται».

Όσον αφορά στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές σημείωσε πως πρέπει γίνουν άμεσες και μακροπρόθεσμες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί η καταστροφή.

«Πρέπει σύντομα να απομακρυνθούν όλα τα καμένα υλικά. Να παρακολουθείται το έδαφος, το νερό ακόμα και σε επόμενη φάση τα τρόφιμα ζωϊκής προέλευσης»,τόνισε .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ