Γηροκομείο-Χανιά: Σοκάρουν οι καταγγελίες συγγενών από ανθρώπους που πέθαναν μέσα στο γηροκομείο

 
Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες που βγαίνουν στο φως-Στο μικροσκόπιο ύποπτες μεταβιβάσεις ακίνητων και διαθήκες θυμάτων

Ενημερώθηκε: 25/04/21 - 23:15

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητάς, σχετικά με την κακομεταχείριση ηλικιωμένων στο γηροκομείο στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, συγγενείς των ανθρώπων που πέθαναν μέσα στο γηροκομείο καταγγέλλουν πως οι ηλικιωμένοι υποσιτίζονταν. Μάλιστα, πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο σοκάρει με τις αποκαλύψεις για τις συνθήκες που επικρατούσαν και αποκαλύπτει πως ηλικιωμένοι πνίγηκαν και πέθαναν, επειδή βιάζονταν να τους ταΐσουν.

Σχεδόν όλοι οι συγγενείς που έχασαν τον άνθρωπό τους στο γηροκομείο καταγγέλλουν πως μέσα σε λίγο καιρό, έβλεπαν τους ηλικιωμένους φανερά αδυνατισμένους και να έχουν χάσει τα λογικά τους. Ωστόσο, η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, κάνει λόγο για ψέματα από συγκεκριμένους υπαλλήλους που απολύθηκαν από τη μονάδα.

«Όλα αυτά που ακούγονται για εμάς είναι ανυπόστατα, είναι ψευδείς οι καταγγελίες, εδώ πέρα κάνουμε ό,τι πρέπει όσον αφορά τους φιλοξενούμενους της μονάδας. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη, η αλήθεια θα φανεί.»

Στο μικροσκόπιο ύποπτες μεταβιβάσεις ακίνητων και διαθήκες θυμάτων

Οι αρχές ερευνούν, επίσης, τις διαθήκες που ίσως άλλαξαν τελευταία στιγμή οι ηλικιωμένοι, τυχόν δωρεές που έκαναν οι τρόφιμοι, αλλά και τους λογαριασμούς του ιδρύματος.

Ο ΣΚΑΪ επικοινώνησε με πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου, από την οποία ξεκίνησε η έρευνα των αρχών, και η ίδια αφήνει να εννοηθεί πως η ιδιοκτησία στόχευε στην περιουσία των τροφίμων.

«Έχω δώσει κατάθεση 14ων σελίδων, τα έχω πει όλα, από εμένα ξεκίνησε η έρευνα. Έβλεπα αστυνομικούς να έρχονται ως μάρτυρες σε δηλώσεις που έκαναν ηλικιωμένοι με άνοια.»

Η συγκεκριμένη πρώην εργαζόμενη υποστηρίζει πως μέσα στο γηροκομείο, ψέκαζαν ακόμα και με εντομοκτόνο πάνω σε κεφάλια ηλικιωμένων, για να καταπολεμήσουν τις ψείρες. Οι αρχές ερευνούν συνολικά 73 θανάτους που σημειώθηκαν στο ίδρυμα μέσα σε 1,5 χρόνο, οι περισσότεροι από ανακοπή καρδιάς, όπως υπέγραφε ανελλιπώς, ο ίδιος εξωτερικός γιατρός της μονάδας.

Τα δύο βασικά στοιχεία που ερευνούν οι αρχές

Δύο είναι τα κύρια στοιχεία που εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές. Το ένα αφορά τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο γηροκομείο και σχετίζονται με τους θανάτους των ηλικιωμένων και το άλλο τις περίεργες μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων από τρόφιμους του γηροκομείου.

Υπάρχει τουλάχιστον μια περίπτωση περίεργης μεταβίβασης ακινήτου που έγινε από άνθρωπο που είχε δηλώσει πληρεξούσιος του πραγματικού ιδιοκτήτη, ενός τρόφιμου δηλαδή του γηροκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο μεταβιβάστηκε στο ¼ της αντικειμενικής αξίας του. Έκανε 180.000 ευρώ και μεταβιβάστηκε για 50.000.

Ερευνάται εξονυχιστικά η διαδικασία κατά την οποία έγινε η μεταβίβαση, ενώ αναμένεται και πολύ σύντομα να υπάρχουν εξελίξεις μετά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ