Χτύπησε για πρώτη φορά το σχολικό κουδούνι για προσφυγόπουλα σε Σάμο και Κω

Χτύπησε για πρώτη φορά το σχολικό κουδούνι για προσφυγόπουλα σε Σάμο και Κω
Ενημερώθηκε: 07/02/19 - 20:06

Δώδεκα προσφυγόπουλα από το τοπικό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) υποδέχθηκε χθες στην απογευματινή τάξη ΔΥΕΠ το 3ο δημοτικό σχολείο στο Βαθύ της Σάμου.

Το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε πως οι εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν τα πρώτα παιδιά με συγκίνηση και ενθουσιασμό, ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλα δημοτικά και γυμνάσια του νησιού.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα λειτούργησαν οι πρώτες απογευματινές τάξεις στο δημοτικό και γυμνάσιο Ζηπαρίου για τα παιδιά του ΚΥΤ της Κω.

Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, στα δύο νησιά τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε διαμερίσματα παρακολουθούν το πρωινό δημόσιο σχολείο με τάξεις υποδοχής. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, λειτουργούν επίσης νηπιαγωγεία εντός των δύο ΚΥΤ των νησιών.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων και στα δύο νησιά έχουν καλωσορίσει τα προσφυγόπουλα με δώρα και ζωγραφιές.

«Η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων έχει κατακτηθεί σαν αντίληψη και γίνεται πράξη κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα, με απόφαση της πολιτείας, τη στήριξη κι έμπνευση των εκπαιδευτικών, με τη συμπαράσταση των γονέων» σχολίασε το υπουργείο.

Διαβάστε σχετικά: Σάμος: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)