Ηλικιωμένος ο άντρας που βρέθηκε νεκρός στον κάδο-Τον χτύπησαν βάναυσα και τον στραγγάλισαν! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ηλικιωμένος ο άντρας που βρέθηκε νεκρός στον κάδο-Τον χτύπησαν βάναυσα και τον στραγγάλισαν! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 12/01/17 - 14:21

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Σε ξεκάθαρη περίπτωση ανθρωποκτονίας και μάλιστα εξαιρετικά βίαης αποδίδει ο ιατροδικαστής τα αίτια θανάτου του ηλικιωμένου άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, μέχρι στιγμής, που εντοπίστηκε τα ξημερώματα τυλιγμένος με κουβέρτα, μέσα σε υπνόσακο και πεταμένος μέσα σε κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Ηροδότου και Παπαναστασίου.

Το πτώμα του άτυχου άντρα που βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη, το ανακάλυψε υπάλληλος της καθαριότητας του Δήμου. Μάλιστα, ο κάδος ήταν πεσμένος και ο υπνόσακος με το πτώμα είχε βγει στο χείλος του κάδου... Στο σημείο κλήθηκε βεβαίως η Αστυνομία και αμέσως μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και ιατροδικαστής.

Μακροσκοπικά, οι αστυνομικοί και ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσαν να καταλήξουν στο εάν το πτώμα έφερε εμφανή τραύματα εγκληματικής ενέργειας, αφού βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση. Ωστόσο, οι απορίες όλων λύθηκαν, αφού ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε από τον διευθυντή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νίκο Καρακούκη.

Το θύμα βρέθηκε ντυμένο από την μέση και πάνω και εντελώς γυμνό από την μέση και κάτω. Σε αυτό που κατέληξε ο ιατροδικαστής είναι πως το θύμα είχε χάσει την ζωή του περισσότερες από 10 ημέρες πριν μεταφερθεί και απορριφθεί από τον δράστη της δολοφονίας ή τους δράστες στον κάδο.

Πρόσθετα, το θυμά έφερε μώλωπες από βίαια χτυπήματα που είχε δεχθεί στο πρόσωπο και κάταγμα του υοειδούς οστού στον λάρυγγα που φανερώνει στραγγαλισμό. Λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης ήταν δύσκολο να καταλήξει η νεκροψία σε πιο αναλυτικά συμπεράσματα, ωστόσο ο θάνατός του αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια και σε συνδιασμό χτυπημάτων που δέχτηκε στο μέτωπο, στην μύτη και το πρόσωπο αλλά και ασφυκτικός που προκύπτει από τις αποδείξεις στραγγαλισμού.

Το ερωτήματα που καλείται πλέον το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής να απαντήσει, είναι ποιος είναι το θύμα, ο οποίος είναι λευκής φυλής, άνω των 65 ετών, κατά πάσα πιθανότητα Έλληνας, ποιος ή ποιοι είναι οι δράστες, τα κίνητρά τους και γιατί κράτησαν και περιέφεραν το πτώμα του επί τόσες πολλές ημέρες...

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν λάβει αποτυπώματα από το θύμα και δείγμα γενετικού υλικού. Πιστεύουν πως ενδεχομένως τα κίνητρα ήταν προσωπικά και πως το θύμα ίσως ήδη κοιμόταν στον υπνόσακο όταν δέχτηκε την επίθεση. Αν αυτό ως σενάριο ευσταθεί είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για άστεγο, πάντως σίγουρα από την γενικότερη εικόνα του παραπέμπει σε άνθρωπο με πολύ χαμηλό οικονομικό υπόβαθρο. Οι Αρχές αισιοδοξούν πως σύντομα θα μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του θύματος και γιατί όχι να φτάσουν έτσι και στον δράστη ή τους δράστες αυτού του εγκλήματος. Επίσης θεωρούν πως το έγκλημα δεν έγινε στην ίδια περιοχή, ούτε πολύ μακριά, ίσως στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και μεταφέρθηκε εκεί.

Σχετικά Θέματα:

Βρέθηκε πτώμα άνδρα μέσα σε υπνόσακο και παρατημένο σε κάδο απορριμμάτων στη Δάφνη