Κακοκαιρία: Νεκρή από πνιγμό 86χρονη στα Πολιτικά Ευβοίας

Κακοκαιρία: Νεκρή από πνιγμό 86χρονη στα Πολιτικά Ευβοίας
Κακοκαιρία: Νεκρή από πνιγμό 86χρονη στα Πολιτικά Ευβοίας
Κακοκαιρία: Νεκρή από πνιγμό 86χρονη στα Πολιτικά Ευβοίας
Κακοκαιρία: Νεκρή από πνιγμό 86χρονη στα Πολιτικά Ευβοίας
Ενημερώθηκε: 09/08/20 - 09:02

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Εύβοια ενώ τα περισσότερα εξ αυτών εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Στα Πολιτικά Ευβοίας όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Γεώργιος Ψαθάς, δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Αναφορές υπάρχουν και για εγκλωβισμένους πολίτες.

Σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει και την Εύβοια, με βροχές, καταιγίδες και πολλούς κεραυνούς τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε   αρκετές περιοχές του νομού και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του MEGA, μια 86χρονη γυναίκα η οποία διέμενε σε μονοκατοικία που πλημμύρισε, έχασε τη ζωή της από πνιγμό.

Σύμφωνα με το egnomi.gr, υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών.

Πολλά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και έχουν γίνει δεκάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία. Επίσης υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους από τα νερά ανθρώπους στα Πολιτικά και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με το eviathema gr. στον Δήμο διρφύων Μεσσαπίων δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Όλοι οι δρόμοι της περιοχής έχουν αποκλειστεί κάτι που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών και και αστυνομίας.

Ανεξέλεγκτη είναι η πλημμύρα λόγο της βροχής στην περιοχή των Πολιτικών Ευβοίας καθώς και στην περιοχή Άγιος Πανοράματος. Σύμφωνα με το eviathema.gr, αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά βρίσκονται εγκλωβισμένες σε διαφορετικά σημεία. Όλες σχεδόν οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή ώστε να μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία τους εγκλωβισμένους.

Σε αρκετά σημεία το ύψος του νερό έφτασε τουλάχιστον 1,5 μέτρο. Στην προσπάθεια του αστυνομικό όχημα να μεταφέρει κάποιους από αυτούς από τα Πολιτικά στα Ψαχνά, ανετράπη εκτός δρόμου ενώ ο χείμαρρος δεν άφηνε τα υπόλοιπα οχήματα να πλησιάσουν ώστε να βοηθήσουν στην διάσωση. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο. 

Στο MEGA μίλησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, μεταφέροντας τις εξελίξεις στο θέμα.

«Η βροχόπτωση έχει υποχωρήσει και η στάθμη του νερού αρχίζει να κατεβαίνει. Ακόμα τα πράγματα είναι σοβαρά. Για κανέναν λόγο δεν πρέπει να βγαίνουμε από τους κλειστούς χώρους που βρισκόμαστε. Έχουμε εγκλωβισμένους ανθρώπους. Δεν έχουμε σήμα για σοβαρό κίνδυνο. Πλησιάζουμε στα κρίσιμα σημεία, και ειδικά στο Μπούρτζι υπάρχει ειδική ομάδα με λέμβο. Αν το επιτρέψει ο καιρός θα σηκωθεί και ελικόπτερο για διασώσεις. Τα χωματουργικά τα δικά μας είναι ήδη εκεί. Ήδη έχουν γίνει πολλές διασώσεις», σημείωσε ο κ. Σπανός.

Εντελώς διαφορετικό το σκηνικό του καιρού σήμερα το πρωί στην Αθήνα, με βροχή και αισθητά μειωμένη θερμοκρασία. Η κακοκαιρία ξεκίνησε από χθες το απόγευμα στην Αθήνα, με κάποια ξεσπάσματα βροχής, ωστόσο, εντάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, με βροχές και καταιγίδες που συνεχίζονται έως τώρα. Μάλιστα, αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας στην πρωτεύουσα, με ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό του καιρού σε σχέση με χθες.