Καλλιθέα: Βουλγάρα σκότωσε τον άνδρα της και τον έβαλε στον καταψύκτη

NAUTIKOU
Ενημερώθηκε: 10/09/19 - 22:39

Δολοφονία Καλλιθέα: Παγώνουν το αίμα οι περιγραφές στη δίκη της γυναίκας που κατηγορείται ότι σκοτωσε τον άνδρα της και τον έβαλε σε καταψύκτη. 

«Λέτε να έχει άνθρωπο εδώ μέσα; Ρώτησα χαριτολογώντας και έπαθα σοκ» περιγράφει δικαστικός επιμελητής
Με τις συγκλονιστικές καταθέσεις των δικαστικών επιμελητών που βρήκαν εντός καταψύκτη το πτώμα του 63χρονου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016.

Στο εδώλιο κάθεται η πρώην σύζυγός του, βουλγαρικής καταγωγής, η οποία πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία του συζύγου της, αλλά και μια φίλη της, η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βοήθησε τη συμπατριώτισσά της να βρει ανθρώπους για να σκοτώσουν τον ναυτικό.

Διαβάστε επίσης: Σοκ στην Κρήτη: Καρέ - καρέ η στιγμή του δυστυχήματος στον Εσταυρωμένο (video)

«Στις 12 Ιουνίου 2016 μαζί με τον συνάδελφό μου, έναν κλειδαρά και τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος πήγαμε να κάνουμε έξωση, καθώς δεν πλήρωνε η κατηγορούμενη το μίσθωμα. Όταν ανοίξαμε, μύριζε κλεισούρα. Είδαμε στο χολ τον καταψύκτη που είχε μαύρες ταινίες. Εκείνη την ώρα λέω χαριτολογώντας στους άλλους: "Λέτε να έχει άνθρωπο εδώ μέσα;". Άνοιξα τον καταψύκτη και τον έκλεισα αμέσως. Λέω μήπως δεν είδα καλά. Φωνάζω τους υπόλοιπους, ξανανοίγουμε τον καταψύκτη και βλέπουμε ένα πτώμα. Ήταν δεμένος χειροπόδαρα με σχοινιά, πλάτη, σε εμβρυακή στάση. Ταράχτηκα και κάλεσα την Αστυνομία» κατέθεσε ο πρώτος δικαστικός επιμελητής, με τον δεύτερο να συμπληρώνει ότι το πτώμα δεν βρέθηκε σε αποσύνθεση επειδή ο καταψύκτης είχε ρεύμα.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος υποστήριξε ότι τον Νοέμβριο του 2014 είχε νοικιάσει το σπίτι στην πρώην σύζυγό του ναυτικού, η οποία έμενε μαζί με το παιδί της. Από τον Ιούλιο του 2015 η κατηγορούμενη σταμάτησε να πληρώνει το ενοίκιο και ο ιδιοκτήτης κινήθηκε δικαστικά. «Όταν ανοίξαμε την πόρτα του διαμερίσματος, μας έκανε εντύπωση η μαύρη ταινία που είχε ο καταψύκτης. Όταν τον ανοίξαμε, είδαμε το πτώμα. Δεν ήθελα να το πιστέψω. Μου κόπηκαν τα πόδια. Είδα μόνο την πλάτη. Τους λέω "τώρα τι γίνεται;". Αναθεμάτισα την τύχη μου».

Ο αστυνομικός του τμήματος ανθρωποκτονιών, ο οποίος βρισκόταν μαζί με την κατηγορούμενη, υποστήριξε ότι κατά την προανακριτική της απολογία η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι είχε εκμυστηρευτεί στη συγκατηγορούμενή της πως ήθελε να βρει κάποιους για να σκοτώσουν τον άνδρα της. «Την έφερε σε επαφή με έναν φίλο της Ρουμάνο και με άλλους δύο ομοεθνείς του, δίνοντάς τους ένα ποσό. Είχε ενημερώσει ψευδώς ότι το παιδί είχε πυρετό για να αναγκάσει το θύμα να πάει στο σπίτι. Τότε οι Ρουμάνοι τον χτύπησαν και του έδωσαν χάπια».

Πηγή: ethnos.gr