Κατάθεση ψυχής από την αθλήτρια ιστιοπλοΐας: "Ήταν βιασμός με όλο το νόημα, Ήμουν τότε 11 χρόνων»

Κατάθεση ψυχής από την αθλήτρια ιστιοπλοΐας: "Ήταν βιασμός με όλο το νόημα, Ήμουν τότε 11 χρόνων»
Ενημερώθηκε: 21/01/21 - 21:19

Η Σοφία Μπεκατώρου αποκάλυψε χθες στον εισαγγελέα ότι συναθλήτριά της κακοποιήθηκε σεξουαλικά και μάλιστα όταν ήταν ακόμη παιδί, ένα κορίτσι μόλις 11 ετών. Η συγκεκριμένη αθλήτρια, ενήλικη πια, μίλησε για το βιασμό της από τον τότε προπονητή της.

Την αποκάλυψη έκανε ο Νίκος Κακλαμανάκης την Τετάρτη λίγο μετά την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου στον Εισαγγελέα, για τη συγκριμένη κοπέλα.

Η 21χρονη αθλήτρια μίλησε στο Open για την τραυματική εμπειρία της:

ΑΘΛΗΤΡΙΑ

"Ήταν βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11 χρόνων. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν".

"Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ' έξω απ' έξω τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία", λέει για πρώτη φορά η αθλήτρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Opentv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Φραγκουλόπουλο για το τι συνέβη και είναι αυτά τα οποία πρόκειται να καταθέσει και στις Αρχές.

Η 11χρονη τότε αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας δεν το εκμυστηρεύτηκε στους γονείς της καθώς δεν ήξερε πώς να το διαχειριστεί. «Βιασμός με όλο το νόημα. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία».

Στην συνέχεια, η νεαρή γυναίκα καταγγέλλει πως δέχθηκε πόλεμο ακόμα και από τον ναυτικό όμιλο που βρισκόταν τότε. «Συνέχισα στον όμιλο, μετά άλλαξε ο προπονητής, άλλαξα κι εγώ κατηγορία και συνέχισα και τότε ήταν που απέκτησα τις περισσότερες μου διακρίσεις. Μετά που έφυγε αυτός ο άνθρωπος – άνθρωπος τέλος πάντων. Δεν έφτασε ποτέ στην Ομοσπονδία το θέμα, δεν το πήγε καν ο Όμιλος εκεί. Αυτοί που το κάλυψαν στην ουσία, είναι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί του ομίλου. Το διοικητικό του ομίλου» είπε και πρόσθεσε: «Τώρα που έφτασα σε μια ηλικία που μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και πιο πολύ την οικογένεια μου, δε δέχομαι κάποια πράγματα και γ’ αυτό κάποια πράγματα πρέπει να βγουν στο φως και να αποκατασταθεί όλη η υπόθεση». Έφυγε βράδυ ο προπονητής» είπε.

Μετά από αυτό, η 21χρονη αναμένεται να κληθεί άμεσα από την Εισαγγελία της Αθήνας προκειμένου να καταθέσει