Καθαρά Δευτέρα: Πόσο θα μας κοστίσουν τα Κούλουμα (ΠΙΝΑΚΑΣ)

 
Καθαρά Δευτέρα: Πόσο θα μας κοστίσουν τα Κούλουμα (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Ενημερώθηκε: 17/02/18 - 23:22

Καθαρά Δευτέρα: Κοντά στο περσινό κόστος θα είναι και φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι με τις τιμές κάποιων προϊόντων όπως το χταπόδι να εκτοξεύονται στα ύψη και κάποιες άλλες όπως τα καλαμάρια να μειώνονται.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ στο χρονικό διάστημα 12-13 Φεβρουαρίου στις τιμές ορισμένων βασικών προϊόντων που αποτελούν το σαρακοστιανό τραπέζι, προκύπτει μία μικρή μεσοσταθμική μείωση των ψαρικών και μία αντίστοιχου μεγέθους αύξηση για τα λοιπά συνοδευτικά προϊόντα (από σούπερ μάρκετ και φούρνους).

g

Όσον αφορά στα λοιπά προϊόντα που πλαισιώνουν το σαρακοστιανό τραπέζι, όπως η λαγάνα, οι ελιές, ο ταραμάς, το τουρσί, ο χαλβάς αλλά και τα κονσερβοποιημένα προϊόντα, καταγράφονται όπως και πέρυσι μεικτές τάσεις, με συνέπεια το εύρος τιμών μεταξύ 2018 και 2017 να βαίνει ελαφρώς αυξανόμενο κατά 0,8%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Καθαρά Δευτέρα: Πως θα φτιάξετε χταπόδι ξυδάτο

Το συνολικό κόστος του φετινού σαρακοστιανού τραπεζιού στο οποίο συμπεριλαμβάνονται θαλασσινά/οστρακοειδή και κάποια συνοδευτικά προϊόντα, διατηρείται αμετάβλητο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.