Κεφαλονιά: Κλείνουν χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού

Κεφαλονιά: Κλείνουν χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού
Ενημερώθηκε: 06/03/18 - 15:47

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, αφού τα στοιχεία που «ήρθαν στο φως» προκαλούν σοκ με το ενδεχόμενο χειρουργεία να βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.

Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε βάρδια είναι ένας 1-2 νοσηλευτές, ενώ συνολικά εργάζονται επτά νοσηλευτές που ουσιαστικά επαρκούν μόνο για το πρωινό ωράριο.

Στο Νοσοκομείο λειτουργούν τρία χειρουργικά τραπέζια με χειρουργικά, ορθοπεδικά, γυναικολογικά, ουρολογικά και οφθαλμολογικά περιστατικά. Το Νοσηλευτικό Προσωπικό των χειρουργείων είναι κάτω των ορίων ασφαλείας. 

Διαβάστε επίσης: Φυλακές Δομοκού: Πήγαν να «σπρώξουν» πακέτο με 20 κινητά

«Απόγευμα, νύχτα καλούνται οι Νοσηλευτές από το σπίτι τους ακάλυπτοι νομικά, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι αφού είναι πέραν του ωραρίου τους και καλύπτουν τα χειρουργεία προκειμένου να γίνονται επεμβάσεις σε έκτακτα περιστατικά. Κουράστηκαν. Δεν αντέχουν. Είναι παράνομο. Γι’ αυτό κλείνουν τα χειρουργεία», αναφερει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Τα χειρουργεία για την ασφαλή λειτουργία τους χρειάζονται τουλάχιστον 14 Νοσηλευτές και όμως καλύπτονται μόνο με 7. 

Απο τις 47 οργανικές θέσεις ΤΕ νοσηλευτων είναι καλυμμένες οι 26, δηλαδη το ποσοστό των ακάλυπτων οργανικών θέσεων ειναι 45%. Εκ των υπηρετούντων οι 2 είναι σε απόσπαση και οι 6 σε θεσμοθετημένες άδειες. Πραγματικός αριθμός υπηρετούντων 18.

Στο Δ.Ε. Νοσηλευτικού Προσωπικού στις 51 οργανικές θέσεις καλυμμένες είναι οι 37. Κενές 14 (ποσοστό ακάλυπτων οργανικών θέσεων 28%). 

Στο Υ.Ε. βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό στις 27 οργανικές θέσεις υπηρετούν 11. Κενές 16 (ποσοστό ακάλυπτων οργανικών θέσεων 60%).

Ο τελευταίος υπάλληλος ΥΕ προσελήφθη το έτος 2000.

Στο Π.Ε. Νοσηλευτικό Προσωπικό στις 5 οργανικές θέσεις καλυμμένες είναι οι 3 (2 κενές).

Στην ΤΕ Μαιών στις 7 οργανικές θέσεις οι 5 είναι καλυμμένες και οι 2 κενές. Υπηρετούν και 10 υπάλληλοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης.