Κιβωτός του Κόσμου: Γρίφος τα «αόρατα» παιδιά στις δομές – Στο κάδρο φορολογικά στοιχεία και παραστατικά

 
kibotos-tou-kosmou

Ενημερώθηκε: 28/11/22 - 09:43

Πολλά και σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η ασυμφωνία ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν εντοπίσει οι αρχές και σε αυτά που έχουν καταθέσει για το πόσα παιδιά φιλοξενούνταν στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, η οποία φαίνεται να είχε και τον μικρότερο αριθμό σε αναδοχές.

Ενώ η «Κιβωτός του κόσμου», δηλώνει πως φιλοξενεί 500 παιδιά, στα επίσημα έγγραφα εμφανίζονται μόνο 136 από αυτά -προκύπτουν 364 «αόρατα» παιδιά- ενώ η αρμόδια υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου αφήνει αιχμές για συμφέροντα.

«136 παιδιά έχει το 10% των παιδιών της χώρας. Το 500 που δηλώνουν πως προκύπτει; Στείλαμε στην Κιβωτό τα έγγραφα και μετά άλλαξε το ατομικό σχέδιο οικογενειακής αποκατάστασης για το 60% των παιδιών που είχε μέσα γιατί είχε κάνει «λάθος» δηλώσεις».

«Έξι στα δέκα παιδιά δηλώθηκαν «λάθος» από την Κιβωτό», λέει η αρμόδια υφυπουργός.

«Είναι προφανές πλέον , υπάρχουν συμφέροντα και στην παιδική προστασία. Τρεις στις τέσσερις δομές στην Ελλάδα είναι ιδιωτικές. Οι τρεις στις τέσσερις υιοθεσίες που γίνονται βγαίνουν από τις δημόσιες δομές» προσθέτει η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στο κάδρο φορολογικά στοιχεία και παραστατικά της Κιβωτού του Κόσμου

Την ίδια ώρα συνεχίζεται ο έλεγχος τόσο με βάση τις καταγγελίες που έχουν γίνει. Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών, ιδίως αυτά που βρίσκονται ακόμα και σήμερα στις δομές προκειμένου να ανοίξουν τα στόματα.

Εν τω μεταξύ τόσο η Οικονομική Αστυνομία όσο και η Αρχή για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος συνεχίζουν να κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της Κιβωτού. Έχουν συλλέξει τα τιμολόγια και κάθε διαθέσιμο οικονομικό στοιχείο καθώς τα έσοδα ξεπεράσαν τα 27,5 εκατ. ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια. Ψάχνουν να βρουν πού έχουν διατεθεί ενώ αναμένεται να ανοίξουν και τραπεζικοί λογαριασμοί.

Στο μικροσκόπιο καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό παιδιού στη δομή του Βόλου

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται και μία καταγγελία που έχει γίνει από παιδαγωγό της δομής του Βόλου που κάνει λόγο για άγριο ξυλοδαρμό εντός της δομής σε ένα από τα παιδιά που φαίνεται να συμμετείχε στη διάρρηξη που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2022 από την δομή του Βόλου και είχαν αρπάξει περίπου 30.000 ευρώ σε μετρητά. Τότε η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τρεις φιλοξενούμενους 16,17 και 18 ετών και ένα από αυτά τα παιδιά φαίνεται ότι έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού μέσα στη δομή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ