Κιβωτός του Κόσμου: Τα 3 πρόσωπα «κλειδιά» για την υπόθεση

 
<script src="https://player.glomex.com/integration/1/glomex-player.js"></script> <glomex-player   data-integration-id="40599z13k80ce6md"   data-playlist-id="v-cona94u1nt15"> </glomex-player> <script type="application/ld+json"> {"@context":"http://schema.org","@type":"VideoObject","name":"«Κιβωτός του Κόσμου»: Τα 3 πρόσωπα «κλειδιά» για την υπόθεση","description":"Σε τρία πρόσωπα εστιάζεται η έρευνα των αρχών για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.","thumbnailUrl":"https://imageservicethumbs.glomex.com/dC1jN

Ενημερώθηκε: 27/11/22 - 21:43

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την «Κιβωτό του Κόσμου» τόσο για θέματα κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος παιδιών από στελέχη του Οργανισμού όσο και για την οικονομική διαχείριση, στη δημοσιότητα έρχονται νέες καταγγελίες πρώην φιλοξενούμενων σε δομές, καθώς και συγγενών τους που υποστηρίζουν ότι επιχειρούσαν να αποξενώσουν τα παιδιά και είχαν για χρόνια να τα δουν ή να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει δύο πρόσωπα, ο “Πασχάλης” και ο “Πέτρος” καθώς καταγγέλλονται από νυν και πρώην τροφίμους της Κιβωτού για περιστατικά ξυλοδαρμών, τιμωριτικών συμπεριφορών και λεκτικών παρενοχλήσεων. Και οι δύο έχουν συνωνυμία με δύο μόνιμα μέλη του Δ.Σ. που «ξηλώθηκε». ‘Ίσως όμως να είναι και τα ίδια πρόσωπα. Πρόκειται για έναν αλλοδαπό που φιλοξενούταν στο παρελθόν σε δομή και έναν απόφοιτο της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών. Και οι δύο είχαν ενεργό ρόλο στις δομές και ήταν πολύ κοντά στον πατέρα Αντώνιο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο ένας από τους δύο, που είχε εκλεγεί ως μέλος της διοίκησης σε συνεχόμενες γενικές συνελεύσεις, τουλάχιστον από το 2020, αντικαταστάθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά την πρώτη καταγγελία για ξυλοδαρμούς στη δομή του Βόλου.

Τον “Πασχάλη” και τον “Πέτρο” είχαν κατονομάσει ή «φωτογραφίσει» τα παιδιά εδώ και πολύ καιρό στα σχόλιά τους κάτω από την ανάρτηση που έκανε στις 21 Αυγούστου στο Facebook ο Χρόνης Χλίτσιος, ο οποίος είχε καταγγείλει τα περιστατικά ξυλοδαρμού στη δομή στο Διμήνι του Βόλου.

«..εμένα με χτυπούσε ο Πέτρος ήμουν και εγώ στην Κιβωτό κάποτε», ανέφερε σε σχόλιό της πρώην φιλοξενούμενη σε δομή του οργανισμού. «...όταν η αδελφή σου έτρωγε ξύλο και της έλεγε χυδαία πράγματα ο Πασχάλης ήταν ωραία...», ανέφερε ένας άλλος πρώην φιλοξενούμενος.

«Πήγα εκεί, ήμουν λίγο άτακτος, και αρχίζανε και μου την έμπαιναν πολύ. Έφαγα πάρα πολύ ξύλο, δεν ήταν σαν αυτές τις σφαλιάρες που ρίχνεις στα μικρά παιδάκια. Έφαγα και γροθίδια και κλοτσίδια. Αυτό λέγεται “συνέπεια” εκεί. Με έβαλαν να δουλέψω, να μην ξαναπάω σχολείο. Ο Πασχάλης και η γυναίκα του ξέρουν τι μου έκαναν. Και άλλα δύο παιδιά ξέρουν που ήταν εκεί. Την εντολή δεν ξέρω αν την έδινε ο πατήρ, αλλά ήξερε ότι τις έτρωγα. Με κλείδωσαν σε ένα γραφείο και τις έτρωγα εκεί. Μια βδομάδα έγινε αυτό, μέχρι να με στείλουν στη Χίο», δήλωσε στο MEGA πρώην φιλοξενούμενος, βάζοντας στο «κάδρο» και την σύζυγο του “Πασχάλη”. Ο πρώην τρόφιμος, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας ανέφερε ότι βρέθηκε για 9 μήνες στην απομόνωση, ενώ τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το σχολείο και να δουλεύει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ