Κορωνοϊός: Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων-Εντείνεται η πίεση στα νοσοκομεία

 
Αυξάνονται τα κρούσματα στην Αττική - Πιέζονται τα νοσοκομεία σε Κρήτη και Πελοπόννησο

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ /EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 15/08/21 - 09:08

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών, η οποία αναπόφευκτα έχει εντείνει και την πίεση στα νοσοκομεία, ιδίως σε αυτά της Κρήτης και της Πελοποννήσου.

Στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονταν μέχρι χθες 177 ασθενείς εκ των οποίων 150 απλές κλίνες και 27 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για COVID-19 (οι 19 διασωληνωμένοι).

Το βάρος αυξάνεται και για τα νοσοκομεία της Πελοποννήσου, περιφερειακές ενότητας της οποίας καταγράφουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο τις τελευταίες εβδομάδες. Μέχρι προχθές νοσηλεύονταν συνολικά 95 άτομα με τα 4 σε ΜΕΘ, με τα περισσότερα περιστατικά στα Νοσοκομεία Κορίνθου (26) και Καλαμάτας (38).

Μάλιστα, αυτό που έχει προκαλέσει και ιδιαίτερη ανησυχία τις τελευταίες ημέρες είναι η μεγάλη αύξηση που παρατηρείται στα κρούσματα που εντοπίζονται στην Αττική.

Σημειώνεται, ότι χθες από τα συνολικά 3.270 κρούσματα που ανακοινώθηκαν, στην Αττική καταγράφηκαν 909 νέα, ενώ ακολούθησε η Κρήτη με 392 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και η Θεσσαλονίκη με 248.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ