Κορονοϊός: Από τα μεσάνυχτα άρχισε η «Επιχείρηση Πλατείες» της ΕΛ.ΑΣ. (ΒΙΝΤΕΟ)

Κορονοϊός: Η αστυνομία αρχίζει την «Επιχείρηση Πλατείες» 
Ενημερώθηκε: 27/09/20 - 01:27

Κορονοϊός: Από τα μεσάνυχτα ισχύουν τα νέα μέτρα στην Αττική με στόχο να αποφευχθεί ο συνωστισμός και προβλέπουν τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας σε κάβες, περίπτερα, μίνι μάρκετ και καταστημάτων πώλησης ποτών, που θα κλείνουν πλέον τα μεσάνυχτα.

Η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για να αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού. Και αυτο γιατί σε πολλά μέρη του λεκανοπεδίου, μετά το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων, οι νέοι πήγαιναν σε πλατείες, αγοράζοντας ποτά από μίνι μάρκετ, χωρίς να αποφεύγουν τον έντονο συγχρωτισμό.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ., προβλέπει ότι από τα μεσάνυχτα περίπου 80 περιπολικά θα πηγαίνουν διαδοχικά σε πλατείες της Αττικής και κυρίως σε αυτές που έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα συνωστισμού. 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Σε πρώτη φάση θα γίνεται χρήση μεγαφώνων, μέσω των οποίων θα απευθύνουν συστάσεις και σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, θα επιβάλλονται πρόστιμα 150 ευρώ στους παραβάτες. 

Μέτρα θα λαμβάνονται και για όσους φέρνουν ποτά από το σπίτι τους. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για ελέγχους «ποτοαπαγόρευσης», ενώ το «άτυπο» lockdown γίνεται για να αποφευχθεί το καθολικό.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από το Σάββατο 26-09-2020 και ώρα 06.00 έως το Σάββατο 10-10-2020 και ώρα 06.00 και αφορούν:

- Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

- Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

- Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

- Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

- Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Για την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ για τα μέτρα έγινε σύσκεψη στη ΓΑΔΑ και αποφασίστηκε:

- Μεγάφωνα περιπολικών για αποσυμφόρηση σε πλατείες με ηχητικά μηνύματα

- Αυτόφωρο και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες

- Πρόστιμο 150 ευρώ για συγχρωτισμό πέραν των 9 ατόμων

- Έλεγχοι «ποτοαπαγόρευσης», που θα ισχύει και για ποτά που μπορεί να φέρνουν από το σπίτι τους όσοι συγχρωτίζονται στις πλατείες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: skai.gr