Κορονοϊός: Στα 78 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, 22 οι νεκροί (ΒΙΝΤΕΟ)

Κορονοϊός: Στα 78 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, 22 οι νεκροί (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 25/03/20 - 19:16

Κορονοϊός: Εβδομήντα οκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 821. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 διασωλημένοι σε ΜΕΘ, ενώ στους 22 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους.

Συνολικά 821 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, οι περισσότεροι άνδρες και με υποκείμενο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 75 έτη.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (78 επιπλέον από χθες), στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 134 ασθενείς, με τους 53 να είναι πιο σοβαρά και να νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Από τους θανόντες, 18 είναι άνδρες και τέσσερις γυναίκες - οι 21 είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Εξιτήριο από τα νοσκομεία έχουν λάβει 36 άτομα, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, ενώ έχουν γίνει συνολικά περισσότερα από 10.000 τεστ.

 

Θετικό είναι πως στη χώρα μας παραμένει χαμηλή η θνητότητα, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ότι τα κρούσματα καταγράφονται χωρίς επιθετική αύξηση. Ο ιός ωστόσο δεν σέβεται καμία ηλικία, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

 

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας έδωσε εκ νέου οδηγίες σε ασθενείς που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, να παραμένουν σε ξεχωριστό δωμάτιο το οποίο θα αερίζεται επαρκώς. Σημαντικό είναι επίσης να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας τα υπόλοιπα μέλη που διαβιούν στο ίδιο σπίτι.