Κορονοϊός: Τέσσερις νεκροί τις τελευταίες ώρες - Κατέληξαν 56χρονος και 50χρονη

Κορονοϊός: Τέσσερις νεκροί τις τελευταίες ώρες - Κατέληξαν 56χρονος και 50χρονη
Ενημερώθηκε: 27/10/20 - 11:20

Συνεχώς αυξάνονται οι νεκροί εξαιτίας του κορονοϊού στη χώρα μας, φτάνοντας πλέον κοντά στα 600 τα θύματα. Τις τελευταίες ώρες κατέληξαν τέσσερις ακόμη συνάνθρωποί μας.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 83χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, ενώ οι άλλες δύο περιπτώσεις προκαλούν εντύπωση, καθώς πρόκειται για έναν 56χρονο που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του Ευαγγελισμού και για μία 50χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος. Επίσης, μία 64χρονη με υποκείμενα νοσήματα άφησε την τηλευταία της πνοή στο νοσοκομείο Αττικόν. Και οι τέσσερις έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα, ενώ πλέον ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό ανέρχεται σε 586.

Χθες, είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στο Αττικό Νοσοκομείο μία 55χρονη, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ενώ την ανησυχία για την διασπορά της νόσου σε νέες ηλικίες έρχονται να εντείνουν και τα ευρήματα από τα rapid test του ΕΟΔΥ στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν 31 κρούσματα κορωνοϊού, με μέση ηλικία τα 35 έτη.

Ταυτόχρονα, η πίεση στα νοσοκομεία η οποία είναι πλέον πολύ μεγάλη. Μέσα σε 24 ώρες είχαμε 118 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας ενώ στο πιο μάχιμο ίσως νοσοκομείο της Αττικής στον Ευαγγελισμό από τις 90 κλίνες covid ελεύθερες ήταν μόνο οι 15. Ο αριθμός των νοσηλευομένων να καταγράφει «άλμα» από τους 550 στους 650, μέσα σε μόλις 4 ημέρες.

Άλλοι 395 ασθενείς νοσηλεύονται ως ύποπτα περιστατικά. Η ανησυχία των ειδικών είναι έκδηλη μετά την έξαρση που σημείωσαν τα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, αυξάνεται ο αριθμός των υγειονομικών που βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό. Χθες καταγράφηκαν δύο ακόμα περιστατικά μεταξύ του προσωπικού του «Αττικόν», στο οποίο συνολικά το τελευταίο δεκαήμερο έχουν εντοπιστεί 16 κρούσματα σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τεχνικούς και τραυματιοφορείς. Περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ κρούσματα εντοπίστηκαν τα τελευταία 24ωρα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και στο νοσοκομείο Καβάλας. Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί την αύξηση των μέσων ατομικής προστασίας, τακτικά προληπτικά τεστ –τουλάχιστον σε μηνιαία βάση– για όλο το προσωπικό και καραντίνα για όσους έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.