Λ. Αυγενάκης για αποζημιώσεις αγροτών στη Θεσσαλία: Κάλυψη 100% κάθε δαπάνης αντικατάστασης ζωϊκού κεφαλαίου

 
nekra zoa

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 11/10/23 - 17:04

Για δρομολογούμενη κάλυψη 100% κάθε δαπάνης προς την αντικατάσταση ζωϊκού κεφαλαίου με εγγύηση της κυβέρνησης, από πόρους της ΕΕ, για πρώτη φορά, χωρίς καμία δαπάνη από τους πληγέντες έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, από το Συντονιστικό Κέντρο Λάρισας, στη σχετική του ενημέρωση για τις αποζημιώσεις των αγροτών από τις πλημμύρες.

Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε:

«Έχουν διατεθεί ήδη περί τα 50 εκατ. ευρώ προς τους πληγέντες. Για πρώτη φορά γεωργοί και κτηνοτρόφοι εντάχθηκαν στο πλασίο αρωγής (…) Για πρώτη φορά θα δοθεί αποζημίωση και από τον ΕΛΓΑ (…) Θα υπάρχει κάλυψη 100% κάθε δαπάνης προς την αντικατάσταση ζωϊκού κεφαλαίου και για τις σταβλικές εγκαταστάσεις με εγγύηση της κυβέρνησης, από πόρους της ΕΕ, για πρώτη φορά, χωρίς καμία δαπάνη από τους πληγέντες (…) Στόχος μας είναι να μείνουν οι αγρότες στη γη τους».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη, ο υπουργός ανακοίνωσε σε σύσκεψη με κτηνοτροφικούς συλλόγους της Περιφέρειας, τον τρόπο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας.

Πηγή: ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ