Μάχη για τη ζωή δίνει ο 6χρονος από την Κρήτη που ήπιε ένα μπουκάλι κρασί

Μάχη για τη ζωή δίνει ο 6χρονος από την Κρήτη που ήπιε ένα μπουκάλι κρασί
Ενημερώθηκε: 27/04/18 - 10:38

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 6χρονου αγοριού από χωριό της Μεσαράς το οποίο έπεσε σε κώμα συνεπεία εγκεφαλικού οιδήματος το οποίο προκλήθηκε από κατανάλωση αλκοόλ!

Το αγοράκι εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και παραμένει αιμοδυναμικά σταθερό, ενώ οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται συνεχίζονται.

Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή, καθώς ο μικρός φέρεται να ήπιε ποσότητα κρασιού την οποία  ο οργανισμός του δεν μπόρεσε να αντέξει. Μετά την πράξη του έπεσε σε λήθαργο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί από τους γονείς του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Οι γιατροί που εξέτασαν το αγόρι έκριναν απολύτως απαραίτητη την άμεση μεταφορά του στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπερ και εγένετο.

Η υπόθεση έχει απασχολήσει και τις αρχές που διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το παιδί διέλαθε της προσοχής των γονιών του και ήπιε το κρασί.

Σε βάρος του πατέρα και της μητέρας του 6χρονου ασθενή σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας, με εντολή του οποίου οι δύο γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι προκειμένου να βρεθούν στο πλευρό του παιδιού τους.