Μαθητικό συλλαλητήριο και επεισόδια στο υπουργείο Παιδείας - Τι ζητούν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς

Μαθητικό συλλαλητήριο και επεισόδια στο υπουργείο Παιδείας - Τι ζητούν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς
Ενημερώθηκε: 09/10/20 - 15:25

Επεισόδια συνέβησαν σήμερα Παρασκευή, έξω από το υπουργείο Παιδείας. Προγραμματίστηκε μαθητικό συλλαλητήριο, κατά το οποίο αστυνομικές δυνάμεις έριξαν χημικά και κρότου λάμψης στους μαθητές.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και αντιπροσωπείες σωματείων συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας να ληφθούν ενισχυμένα και περισσότερα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού στα σχολεία.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από το Συντονιστικό των μαθητών, ωστόσο συμμετείχαν σε αυτή και εκπαιδευτικοί, αλλά και γονείς. 

Οι μαθητές, σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι η τροπολογία για την τηλεκπαίδευση και τις απουσίες σε μαθητές, που συμμετέχουν σε καταλήψεις δεν τους πτοεί και δηλώνουν ότι "ενωμένοι σαν μια γροθιά θα απαντήσουμε ξανά στους εκβιασμούς σας". Παράλληλα, οι μαθητές θέτουν και άλλα ζητήματα, όπως η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, η ενίσχυση των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και η στήριξη των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. 

Το κύριο αίτημα είναι η συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων, κάτι που όμως το υπουργείο Παιδείας έχει απορρίψει με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Η υπουργός επιμένει πως το πιο σημαντικό μέτρο προστασίας, είναι η χρήση της μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ απέρριψε τις προτάσεις για ολιγομελή τμήματα και τήρηση αποστάσεων με λιγότερους μαθητές ανά τάξη.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, κάλεσε τα μέλη της να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, προκηρύσσοντας τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (ώρα 11:00 - 14:00). Η Ομοσπονδία ανέφερε: "Οι μαθητές μας έχουν δίκιο. Μαζί τους διεκδικούμε τα αυτονόητα, σχολεία καθαρά με όλο το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, λιγότερους μαθητές στις τάξεις, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, υγιεινή και ασφάλεια παντού, μαζικά δωρεάν τεστ για όλους".

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ