Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής επέφερε ισχυρό πλήγμα στο «επαναστατικό ταμείο» - 14 συλλήψεις

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής επέφερε ισχυρό πλήγμα στο «επαναστατικό ταμείο» - 14 συλλήψεις
Ενημερώθηκε: 08/05/18 - 15:56

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής από το πρωί επέφερε ισχυρό πλήγμα στο λεγόμενο "επαναστατικό ταμείο", από το οποίο καλύπτονται οι δαπάνες διαβίωσης φερόμενων ως μελών τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά καλύπτονταν και τα έξοδα για χτυπήματα κατά στόχων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η Αντιτρομοκρατική, η έχει κάνει μέχρι στιγμής 14 συλλήψεις, βάζοντας χειροπέδες σε 11 άνδρες και τρεις γυναίκες.

Σε μία γιγαντιαία επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Τρίτης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έχουν συλληφθεί 13 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι φέρονται ότι τροφοδοτούσαν με χρήματα λογαριασμό ατόμου που έχει εμπλακεί σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι 14 συλληφθέντες φέρονται να τροφοδοτούσαν με χρήματα το «επαναστατικό ταμείο». Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περισσότερα από τα χρήματα προέρχονταν από ληστείες και οι καταθέσεις γίνονταν σε λογαριασμό προσώπου που πρόσφατα είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και επίθεση κατά πολιτικού προσώπου.

Πρόκειται, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από την αστυνομία, για τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, κατηγορούμενο και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο λογαριασμός αυτός είχε ανοιχτεί με άλλο όνομα από το πραγματικό του συγκεκριμένου προσώπου και με πλαστά στοιχεία.

Οι αρχές αναζητούν τώρα τη διαδρομή του χρήματος, από τους συλληφθέντες έως το «επαναστατικό ταμείο». Οι καταθέσεις ήταν είτε μικροποσά είτε μεγαλύτερα. Όπως φαίνεται από την κίνηση του λογαριασμού, τα χρήματα διατίθονταν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζει η Αντιτροκρατική είναι αν τα χρήματα του «επαναστατικού ταμείου» προέρχονταν από ληστείες τραπεζών. Δεν έχει αποκλειστεί όμως το ενδεχόμενο να γινόταν ακόμα και έρανος!

Μετά απο έρευνες μηνών απο τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, οι αστυνομικοί κατόρθωσαν πρώτη φορά να εντοπίσουν στοιχεία και να "δέσουν" εμπλοκή προσώπων με χρήματα που διοχετεύονταν σε τρομοκράτες.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεν αποκλείεται να προκύψει η εμπλοκή περισσότερων προσώπων, απο την οποία ίσως υπάρξουν και άλλες συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.

Η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας : 

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων».