Το μέλος του Ρουβίκωνα, οι ανήλικοι ταραξίες και οι λοιποί «παλιοί» γνώριμοι ανάμεσα στους 19 συλληφθέντες

Το μέλος του Ρουβίκωνα, οι ανήλικοι ταραξίες και οι λοιποί «παλιοί» γνώριμοι ανάμεσα στους 19 συλληφθέντες
Ενημερώθηκε: 18/11/18 - 17:02

Σε 19 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων στο Πολυτεχνείο και τους γύρω δρόμους το βράδυ του Σαββάτου 17/11.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες δεν λείπουν και οι "παλιοί γνώριμοι" των αστυνομικών. Μάλιστα ένας εξ αυτών,  28χρονος, στο παρελθόν είχε προσαχθεί τέσσερις φορές για ενέργειες του Ρουβίκωνα.

Στην είδηση της σύλληψης ενός μέλους του Ρουβίκωνα, το ηγετικό στέλεχος της ομάδας, Γιώργος Καλαϊτζίδης, έκανε μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία υποστήριξε ότι ο 28χρονος εδάρη από άνδρες των ΜΑΤ με τα γκλοπ ανάποδα. «Μήνυμα ελήφθη» κλείνει την ανάρτησή του.

Ρουβίκωνας

Ένας 34χρονος είναι επίσης γνωστός στις αρχές, αφού είναι γνωστό για τη δράση του στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ πριν τρία χρόνια είχε συλληφθεί για επίθεση σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί ότι συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι στο Αιγάλεω,  εκ των οποίων οι δύο είχαν συλληφθεί ξανά σε επεισόδια. Στην κατοχή τους βρέθηκαν, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, αντιασφυξιογόνες μάσκες και κουκούλες full face.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας από τους 19 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, οι 15 είναι Έλληνες και οι 4 αλλοδαποί.

Ειδικότερα, από τους 15 ημεδαπούς, οι 14 είναι άνδρες, ηλικίας 17-38 ετών, ενώ η γυναίκα 25 ετών. Επίσης, από τους 4 αλλοδαπούς που συνελήφθησαν, οι δύο είναι ανήλικοι, ηλικίας 13 και 17 ετών. Ειδικότερα, ο 13χρονος είναι Παλαιστίνιος και ο 17χρονος Ρουμάνος, ενώ οι άλλοι δύο, 30 ετών, από την Αλβανία και το Αφγανιστάν, αντίστοιχα.