Μητέρα με τους γιους και τη νύφη ανατίναζαν ΑΤΜ

Οικογενειακή υπόθεση είχαν γίνει οι ανατινάξεις ΑΤΜ
Ενημερώθηκε: 13/03/18 - 17:27

Καθαρά οικογενειακή υπόθεση ήταν η σπείρα που εξαρθρώθηκε και ανατίναζε ΑΤΜ σε διάφορες περιοχές, κυρίως της Αττικής.

Τα δύο αδέλφια με...αρχηγό τη μάνα και στο πλάι τη σύντροφο του ενός αδελφού, είχαν συστήσει από τον Δεκέμβριο του 2017 σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου.Με αυτή τη μέθοδο, είχαν καταφέρει να ανατινάξουν τουλάχιστον 6 ΑΤΜ σε Άγιο Ιωάννη Ρέντη, Βάρη, Βάρκιζα, Δάφνη, Καμίνια και Άρτα

Τα μέλη της σπείρας επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω «επιχειρησιακών» τηλεφωνικών συνδέσεων και  χρησιμοποιούσαν  και κωδικοποιημένες λέξεις όπως «κοπέλες» όταν αναφέρονταν σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και «ουρά», αναφερόμενοι σε παρουσία αστυνομικών. Μάλιστα, προκειμένου να ενημερώνονται για την παρουσία και τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων είχαν εφοδιαστεί και με φορητούς ασυρμάτους, τους οποίους είχαν συγχρονίσει στις συχνότητες της αστυνομίας.

"

Παλιοί γνώριμοι

 

Ωστόσο, οι συλληφθέντες είχαν παλιά...πάρε-δώσε με τις αστυνομικές αρχές καθώς οι περισσότεροι είναι σεσημασμένοι για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των απλών και διακεκριμένων κλοπών, των ληστειών, της απειλής και παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Μάλιστα σε ένα σπίτι που ερεύνησαν οι αστυνομικοί στην Καλλιθέα, εντόπισαν 21 γλάστρες με δενδρύλλια κάνναβης.