Μητσοτάκης : Εκλογές τον Μάιο -Επαναδιαπραγμάτευση με Hellenic Train (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ενημερώθηκε: 21/03/23 - 20:26

Οριστικό.  Οι κάλπες θα στηθούν το Μάιο!! Το θέμα που τόσο μας απασχόλησε  τις τελευταίες μέρες  ξεκαθαρίζει απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη  συνέντευξη που παραχώρησε στον Σταύρο Θεοδωράκη και που θα προβληθεί από την τηλεόραση του Alpha.

Υπενθυμίζεται ότι στα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει μετα το δυστύχημα των Τεμπών κάποιοι μιλούσαν ότι η κυβέρνηση είχε «απωθήσει» τις εκλογές για τις αρχές Ιουλίου. Φαίνεται όμως πως ο πρωθυπουργός  πήρε τις αποφάσεις του και οπως θα πει απόψε  οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει την ακριβη ημερομηνία.  

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα κ .Μητσοτάκης , στην συνέντευξη του απόψε  στους «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»  δηλώνει ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση με την ιταλική εταιρία Hellenic Train που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, θα εξαγγείλει  την πρόθεση του να ξεκινήσει την επόμενη τετραετία η διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος για να προχωρήσουν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, όπως είναι  η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Το «βαθύ κράτος»

Η κάμερα της εκπομπής θα καταγράψει τον κ. Μητσοτάκη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου τις μέρες μετά την τραγωδία και ενώ διαρκούσε η διαχείριση της κρίσης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η νοηματοδότηση της σύγκρουσης  με το «βαθύ κράτος» που τις τελευταίες μέρες έχει αναγάγει σε κεντρικό ζήτημα του πολιτικού του λόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει περιεχόμενο σε αυτό το σύνθημα - «να σαρωθεί επιτέλους ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω» , όπως έγραψε την Κυριακή στο Facebook.

Οι διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη θα έχουν ιδιαίτερη αξία και στον δρόμο προς τις κάλπες, με τον ίδιο να επιχειρεί να διαμορφώσει τη βασική διαχωριστική γραμμή προς τον ΣΥΡΙΖΑ και να επιχειρηματολογήσει υπέρ της ανάγκης πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει μήνυμα αναφορικά με την ανάγκη διαμόρφωσης ενός αποτελεσματικού και λειτουργικού συστήματος αξιολόγησης τόσο των υπαλλήλων όσο και του δημοσίου τομέα συνολικά, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι απαντήσεις του για τις μετατάξεις, μιας και - όπως είναι γνωστό - τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου ένας άπειρος σταθμάρχης, πρώην αχθοφόρος, βρέθηκε να χειρίζεται μόνος του τις διελεύσεις των τρένων από τον σταθμό της Λάρισας, έναν από τους τρεις πιο νευραλγικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ