Μνημόσυνο Κατσίφα: Κλείνουν τα σύνορα οι Αλβανοί για 60 Έλληνες και για την Κύπρια Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους

 
Μνημόσυνο Κατσίφα: Κλείνουν τα σύνορα οι Αλβανοί για 60 Έλληνες και για την Κύπρια Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους

Ενημερώθηκε: 02/12/18 - 04:16

Κλείνουν τα σύνορα οι Αλβανοί για περίπου 60 Έλληνες πολίτες, ως επικίνδυνα πρόσωπα για την εθνική ασφάλεια, ενόψη του μνημόσυνου του δολοφονημένου Κωνσταντίνου Κατσίφα, στις 8 Δεκεμβρίου 2018, στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Κύπρια Ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γκλεβίν Ντερβίστι, σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, δήλωσε στις 10 Νοεμβρίου 2018, ότι η απόφαση αυτή για την Κύπρια Ευρωβουλευτή, ήρθε μετά από την συμπεριφορά της Ευρωβουλευτή.

Τα ονόματα όλων αυτών των ατόμων έχουν διανεμηθεί σε όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδός τους στην αλβανική επικράτεια.

Στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς θα βρίσκονται ισχυρές αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και οι ειδικές δυνάμεις Renea, άνδρες των οποίων δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των 60 Ελλήνων, που χαρακτηρίσθηκαν ως ανεπιθύμητοι, (persona non grata), θα αυξηθεί, καθώς οι Αλβανικές υπηρεσίες ασφαλείας, σε συνεργασία με την Εισαγγελία Αργυροκάστρου αναζητούν να ταυτοποιήσουν και άλλους Έλληνες που θεωρούν επικίνδυνους για να μην τους επιτραπεί η είσοδός τους στην γειτονική χώρα.

ΠΗΓΗ: Himara.gr, απόδοση στα ελληνικά echedoros-a.gr