Μόνιμη στρατιωτική παρουσία ανατολικά των Οινουσσών

Μόνιμη στρατιωτική παρουσία ανατολικά των Οινουσσών
Ενημερώθηκε: 30/04/16 - 11:39

Μόνιμη στρατιωτική παρουσία ανατολικά των Οινουσσών αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας μετά τις συνεχείς ιταμές προκλήσεις των Τούρκων τις τελευταίες βδομάδες.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μετά το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων τις τελευταίες εβδομάδες, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει λάβει απόφαση για μόνιμη παρουσία μικρής στρατιωτικής δύναμης στη νησίδα Πασάς, ανατολικά των Οινουσσών, αλλά και για κατασκευή ελικοδρομίου όπου θα μπορεί να προσγειώνεται το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο διαφύλαξης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου, υπό τη σκιά των συνεχόμενων πτήσεων τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι τουρκικές παραβιάσεις συνεχίστηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη και της Μεγάλη Παρασκευή, παρά την ελληνοτουρκική συμφωνία για ηρεμία κατά τις ημέρες μεγάλων θρησκευτικών εορτών.

Χθες Μεγάλη Παρασκευή, σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής απείλησαν να συλλάβουν έλληνα ψαρά στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, με την δικαιολογία ότι έπλεε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Παράλληλα, τουρκικό μαχητικό πραγματοποίησε τέσσερις πτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και την νήσο Παναγιά, σε πολύ χαμηλό ύψος. 

(Στη φωτογραφία ο φάρος στη νησίδα Πασας Οινουσσών)

Σχευικά θέματα: Ξεπέρασε κάθε όριο η προκλητικότητα των Τούρκων