Μυτιλήνη: Σύλληψη μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούσαν να φύγουν από τη Λέσβο

 
Μυτιλήνη: Σύλληψη μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούσαν να φύγουν από τη Λέσβο

Ενημερώθηκε: 31/07/16 - 15:02

Την ύπαρξη στη Λέσβο μεγάλου κυκλώματος διακίνησης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων αποδεικνύει η σύλληψη χθες, σε ένα μόλις 24ωρο, 13 μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούσαν να φύγουν από τη Λέσβο.

Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια ελέγχων επιβατών πτήσεων εσωτερικού με προορισμό την Αθήνα συνελήφθησαν ένας υπήκοος Ιράν, δυο υπήκοοι Αφγανιστάν και 10 υπήκοοι Πακιστάν, όλοι νεαρής ηλικίας οι οποίοι επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Χανιά: Στις 142 από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα οι συλλήψεις αλλοδαπών στα αεροδρόμια της Κρήτης που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Στις 142 από το Μάρτιο μέχρι και σήμερα έχουν φθάσει οι συλλήψεις αλλοδαπών στα αεροδρόμια της Κρήτης που επιδεικνύοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προσπαθούν να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι συλληφθέντες προέρχονται από Ασιατικές χώρες.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων τον μήνα Μάρτιο καταγράφηκαν 10 συλλήψεις, τον Απρίλιο 27, τον Μάιο 37, τον Ιούνιο 37 και τον Ιούλιο 31.

Το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο Χανίων αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος του αεροδρομίου συνέλαβαν μια 52χρονη Ελληνίδα και μια 25χρονη υπήκοο Ιράκ, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Η 52χρονη έφτασε στο αεροδρόμιο προκειμένου να ταξιδέψει για το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, συνοδεύοντας την 25χρονη και ανήλικο συγγενικό πρόσωπο της 25χρονης, για τους οποίους υπέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Πολωνίας, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδο τους από την χώρα με προορισμό το Ντίσελντορφ Γερμανίας.

Στην κατοχή της 52χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστικά φιαλίδια με υπολείμματα υγρής μεθαδόνης και ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερείτο απαιτούμενης ιατρικής συνταγής.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν ενώ οι συλληφθείσες με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.