Ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Ανασύρθηκε μία σορός

Ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Ανασύρθηκε μία σορός
Ενημερώθηκε: 19/01/21 - 12:16

Ενα ακόμα ναυάγιο σημειώθηκε ανοιχτά της Λέσβου και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού κινδυνευόντων αλλοδαπών από δύσβατη περιοχή στα νότια του νησιού, ενώ μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί 24 μετανάστες και εντοπίστηκε μία σορός άνδρα.

Οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους συνεχίζονται με τη συμμετοχή ενός Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης, ενός πλωτού σκάφους και ενός ελικοπτέρου του Λιμενικού, καθώς και δύο ταχυπλόων σκαφών του στρατού. Στο σημείο πνέουν άνεμοι εντάσεων 4 – 5 μποφόρ.

Κατά δήλωση των διασωθέντων υπάρχουν ακόμα τρεις αγνοούμενοι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αλλοδαποί έφτασαν στο σημείο με φουσκωτή βάρκα από τα τουρκικά παραλία, βγήκαν στη στεριά σε δύσβατο σημείο, ενώ το πλοίο ανοικτής θάλασσας του ΛΣ είδε το στίγμα της βάρκας και πήγε στην περιοχή.

Νεότερη εξέλιξη: 

Ζωντανοί σε ακτή στο Τάρτι της Γέρας στη νότια Λέσβο βρέθηκαν οι τρεις αγνοούμενοι που αναζητούνταν από το Λιμενικό Σώμα. Και αυτοί μαζί με τους άλλους 23 αλλοδαπούς διασωθέντες, που απεγκλωβίστηκαν δια θαλάσσης από βραχώδη ακτή νοτιοδυτικά του κόλπου της Γέρας μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ας σημειωθεί ότι στην ακτή βρέθηκε άλλο ένα άτομο νεκρό πιθανά εξαιτίας του κρύου.

Στο σύνολό τους οι παραπάνω έφθασαν στη Λέσβο από την απέναντι τουρκική ακτή, αργά την περασμένη νύχτα όταν και στην περιοχή επικρατούσαν συνθήκες παγετού.