Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 11,9 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ, μείωση φόρων ζητούν οι πολίτες
Ενημερώθηκε: 27/10/17 - 19:25

Σε μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ασφάλεια του κυβερνώντος κόμματος, με διαφορά που αγγίζει το 12%.

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται το Σάββατο (28/10) στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 30,3% έναντι 18,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί  η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία με 7,1%, αυξάνει τα ποσοστά της και αφήνει στην τέταρτη θέση την Χρυσή Αυγή με 6,7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,7%, ενώ στη Βουλή φαίνεται πως μπαίνει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που είναι ακριβώς στο όριο του 3%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, οι πολίτες σε συντριπτική πλειοψηφία της τάξης του 65%, εκτιμούν ότι το πλεόνασμα των 800 εκατ. ευρώ πρέπει να κατευθυνθεί σε μείωση φόρων, που αποτελεί πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντί μικρών παροχών σε στοχευμένες ομάδες.

Ενα συντριπτικό επίσης ποσοστό, 75,6%, κρίνει ως «αρνητική» την πορεία κυβέρνησης, ενώ πάνω από ένας στους δύο (52,8%) ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση Τσίπρα.

"

Β' γύρος Κεντροαριστεράς-Δεύτερος ο Καμίνης  

Η δημοσκόπηση της Marc περιλαμβάνει επίσης μέτρηση και για την επικείμενη εκλογή του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στον α’ γύρο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, έχει μακράν το προβάδισμα και πλέον το ενδιαφέρον συγκεντρώνει το ποιος θα «μονομαχήσει» μαζί της στον β’ γύρο.

Ειδικότερα, τα ποσοστά που λαμβάνουν, έχουν ως εξής:

Γεννηματά: 33,5%
Καμίνης: 18%
Θεοδωράκης: 16,1%
Ανδρουλάκης: 12,4%