Νέα φωτιά στις Πρέσπες-Μαίνεται η πυρκαγιά στην Γορτυνία

 
Νέα φωτιά στις Πρέσπες-Μαίνεται η πυρκαγιά στην Γορτυνία

Ενημερώθηκε: 10/08/17 - 13:56

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Νέα φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή Βροντερό Πρεσπών. Στο σημείο επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 7 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Την ίδια ώρα, μαίνεται για δεύτερη ημέρα η πυρκαγιά σε δασική έκταση μέσα χαράδρα στα Έλαια Γορτυνίας του νομού Αρκαδίας.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στα Αμπέλια Αγρινίου, στην Τζια, στην Πέρδικα Ηγουμενίτσας και στην Αταλάντη. Οριοθετημένες και σε ύφεση είναι οι φωτιές στην Πάργα και στις Μαριές Ζακύνθου.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα Πέμπτη 10 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα Πέμπτη 10 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σχετικά Θέματα:

Υπό μερικό έλεγχο Τζια, Αταλάντη και Ηγουμενίτσα-Σε εξέλιξη Γορτυνία και Ζάκυνθος

Φωτιά στην Τζια πάνω από οικισμό που προσπαθούν να σβήσουν ένας εθελοντής και ένας πυροσβέστης!-Μαίνονται ακόμη 6 πυρκαγιές (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Φθιώτιδα και Ζάκυνθο-Για δεύτερη ημέρα οι φωτιές σε Πάργα και Αγρίνιο

Ειχαν προειδοποιήσει οι πυροσβέστες για τους κινδύνους στο νησί των Κυθήρων εξαιτίας των ελλείψεων

Πενήντα πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Ποιες είναι σε εξέλιξη