Ο Γιώργος Νταλάρας αποχαιρετά τον Τζίμη Πανούση

Το αντίο του Γιώργου Νταλάρα στον Τζίμη Πανούση-Το χρονικό με τις δικαστικές διαμάχες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 13/01/18 - 18:40

Τζίμης Πανούσης: Ο καλλιτέχνης δεν τα κατάφερε τελικά και πέθανε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Είχε ήδη πάει στο σπίτι του, όπου εκεί δεν ένιωσε καλά και λιποθύμησε . Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο τον παρέλαβε.Η πρώτη διάγνωση έκανε λόγο για ένα νέο καρδιακό επεισόδιο. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που του έκαναν γιατροί στον Ερυθρό Σταυρό όπου διακομίστηκε, για να τον επαναφέρουν στην ζωή, δεν τα κατάφερε και πέθανε. 

Πέθανε ο Τζίμης Πανούσης

 

Ο καλλιτεχνικός χώρος σύσσωμος εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο του Τζίμη Πανούση. Κάτι που σε πολλούς έκανε εντύπωση είναι και το αντίο του Γιώργου Νταλάρα, με τον οποίο είχαν μεγάλη κόντρα.Όμως πλέον, δεν είναι ώρα για κόντρες.

Η κόντρα με τον Νταλάρα

Αυτός ήταν ο Τζίμης Πανούσης-Από τις Μουσικές Ταξιαρχίες στον Νεοέλληνα

 

Το 1997 άρχισε  κύκλος δικαστικών αναμετρήσεων αυτή τη φορά για συκοφαντική δυσφήμηση, με αντίδικο τον Γιώργο Νταλάρα τον οποίο ο Τζίμης Πανούσης περιέπαιζε κατά τη διάρκεια παραστάσεών του για τη στάση του σχετικά με τις αφιλοκερδείς συναυλίες του. Ο Γιώργος Νταλάρας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, που ίσχυσαν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, και απαίτησε από τον Πανούση να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη φωνή και την εικόνα του στις παραστάσεις του, με πρόστιμο αν το έκανε ενός εκατομμυρίου δραχμών για κάθε αναφορά! Αργότερα, στις 10 Σεπτέμβρη 1997, με αγωγή ζήτησε ποσό αποζημίωσης εκατό εκατομμυρίων δραχμών για ηθική βλάβη αλλά τελικά η υπόθεση έληξε με καταδίκη του Πανούση σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (απόφαση 8002/1998). Ο Πανούσης στις 27 Μαΐου 1999 κατέθεσε έφεση η οποία απορρίφθηκε από το εφετείο Αθηνών στις 21 Δεκέμβρη του 2000 (απόφαση 3040/2001). Η απόφαση επικυρώθηκε ξανά από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών το Μάη του 2002 και τελεσίδικα τον Απρίλη του 2004 από τον Άρειο Πάγο.

Ο Πανούσης πάντως συνέχισε να αναφέρεται δημόσια στον Νταλάρα χωρίς να τον ονομάζει αλλά αποκαλώντας τον «ακατονόμαστο»...

Παρά την σκληρή πολύχρονη δικαστική τους διαμάχη, ο Γιώργος Νταλάρας αποχαιρέτησε τον αγαπημένο καλλιτέχνη με ένα βαθιά ανθρώπινο μήνυμα, μέσα από τον λογαριασμό στου στο Facebook. 

«Έφυγε ένας νέος, ταλαντούχος άνθρωπος, βυθίζοντας στη θλίψη τα παιδιά του, την οικογένειά του. Ένας άνθρωπος που με τη σκέψη του, το χιούμορ του και την οξύτητα του λόγου του ήταν χρήσιμος στην κοινωνία, όπως όλοι οι πραγματικοί καλλιτέχνες. Οι αντιθέσεις που είχα μαζί του στο παρελθόν, με κάνουν να λυπάμαι ακόμα πιο βαθιά. Μπροστά στη ζωή και στο θάνατο, όλα γίνονται ασήμαντα, μηδαμινά. Καλό σου ταξίδι», έγραψε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής.