Ο Κούγιας παρέλαβε τη δικογραφία για την υπόθεση Λιγνάδη: «Είναι σαν τηλεγράφημα με ελάχιστα στοιχεία»

 
Ο Κούγιας παρέλαβε τη δικογραφία για την υπόθεση Λιγνάδη: «Είναι σαν τηλεγράφημα με ελάχιστα στοιχεία»

Ενημερώθηκε: 23/02/21 - 11:53

Ο Αλέξης Κούγιας, νέος δικηγόρος υπεράσπισης του Δημήτρης Λιγνάδη παρέλαβε σήμερα από την ανακρίτρια τη δικογραφία, την οποία χαρακτήρισε «Δικογραφία τηλεγράφημα».

Κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι :

«Παρέλαβα τα αντίγραφα της δικογραφίας και ήδη έχω δοκιμάσει μία έκπληξη. Πρόκειται για μία δικογραφία τηλεγράφημα. Με ελάχιστα στοιχεία που δεν τα έχω διαβάσει. Περίμενα να έχω στα χέρια μου μία δικογραφία γεμάτη από στοιχεία, καταθέσεις, μαρτύρων, θυμάτων.

Πραγματικά είναι μια δυσάρεστη έκπληξη για μένα γιατί αυτά που άκουγα αυτές τις ημέρες περί υπάρξεως μαρτύρων, είναι μόνο φήμη.

Θέλω να πω ότι με πολλή περίσκεψη απέναντι σε ό,τι σημαίνει η προσωπική μου καριέρα αυτά τα πενήντα χρόνια και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που παρακολουθεί αυτήν την υπόθεση, θέλω να σας πω ότι μόλις διαβάσω τη δικογραφία με δημόσια δήλωση μου θα τοποθετηθώ εάν θα αναλάβω επίσημα την υπεράσπιση αυτού του μέχρι λίγες ημέρες πριν διακεκριμένου σκηνοθέτη, κορυφαίου ηθοποιού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος».

Αύριο το πρωί, όπως είναι προγραμματισμένο, θα προσαχθεί ενώπιον της ανακρίτριας, ο κατηγορούμενος ηθοποιός- σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, οπότε και αναμένεται να ζητήσει νέα προθεσμία μέχρι και την Πέμπτη το πρωί, ώστε ο , Αλέξης Κούγιας να έχει ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσει μαζί με τον εντολέα του την υπεράσπισή του.